Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Волонтери розмалювали рівненську дитячу лікарню

26 серпня 2015, 22:48
Дата ефіру/події: Середа, 26 серпня 22:48

Новація у Рівненській обласній дитячій лікарні має сприяти швидшому одужанню малюків.  Двоє художниць-волонтерок створили біля входу до установи неймовірні 3-Д малюнки. І тепер маленьких пацієнтів зустрічатимуть лікар Айболить, крокодил Гена та патріотичний папуга. Пройти повз мультяшних героїв поки що не вдавалося ні одній дитині.

5-річний Владислав із Володимирецького району з хворобами бореться від самого народження. Вроджена вада стравоходу, чотири перенесені операції. Втрачений імунітет, постійний кашель та хронічний бронхіт. Вже другий тиждень Владик у педіатричному відділі обласної дитячої лікарні.

- Та нічого мені не болить! Мене один раз оса вкусила...

Медиків синочок давно не боїться, каже мама Владика Марія. Втім, часте перебування в лікарні стомлює непосидючого хлопчика. Тож коли він побачив поблизу закладу малюнки, одразу збадьорився. 

- Ще щось тут намалювали! Попугая ще тут намалювали.

Марія Бабик, мама Владислава:

- Ми завжди йдемо сюдою, то він іде тільки через місток. Коли є оце, дитина зразу веселіша стає сама по собі. 

А це родина з Кузнецовська. 2-річна Меланія і 4-річна Магдалена разом з мамою й татом в обласну дитячу лікарню приїхали на консультацію. Кажуть: приємно вражені.

- Доцінька, подобається тобі? Магдалена, тобі подобається, доця?

- Да.

Руслан, мешканець Кузнецовська:

- Такого ще не бачили, дуже гарно і красіво. Цікаво, хто це робить. Бо я перше подумав: хто це робить і чого це робить. Мабуть, це так, від душі просто люди роблять, да?

Свою душу і талант вкладають у малюнки Наталія Приймачук та Оксана Черначук. Дівчата - професійні художниці та волонтерки. Малюнки з 3-Д ефектом у їхньому творчому доробку вперше. 

- Просто було цікаво спробувати. Бо так, якби за гроші, то я не знаю, чи ми б взялися.

Адміністрація закладу про свій проект оголосила через соцмережі. У лікарню дівчата прийшли вже з ескізами. Далі спеціальна фарба для асфальту. Полотно - сам асфальт. І першою на ньому з'явилась ось ця символічна прірва.

Світлана Прокопчук, кореспондентка:

- Це, вочевидь, єдина прірва, стояти над якою не страшно. Яскраві фарби, барвисті метелики. Головне значення цього символу - у маленьких пацієнтів все буде добре.

Оксана Черначук, художниця:

- Коли ми малювали, йшла мама з хлопчиком. І хлопчик питає: Мама, а що тут малюють дівчата? А мама каже: Ну це вони малюють прірву, оце так, каже, як і в нашому житті буває, що із всіх негараздів, із всіх прірв ми вилітаємо, як метелики.

Символічного містка на малюнку нині маленькі пацієнти не пропускають - обов'язково через нього стрибають. Не оминають і другого малюнка. Він аж десять метрів завдовжки. Лише шапка на лікареві Айболить - триметрова.

- Ми зробили папугу патріотичну, таку жовто-синю, і вирішили ще вишивку зробити на Айболиті. Ну все - таки український більш, і якись віночок, мабуть, буде в мавпочки, так само український.

Обрати героїв для малюнка допомагав 4-річний син Наталії Святослав. 

Наталія Приймачук, художниця:

- В мене є синочок, то він дуже любить саму казку Корнія Чуковського, то там є, що саме з Айболитом жив крокодил і мавпочка Чічі, і сова Пумба, і папуга Руда, по моєму.

Щоби отримати 3-Д ефект, на малюнок треба дивитися з відповідного місця. Після кожного помаху пензлика художниці стають на нього, щоб пересвідчитись - їм усе вдається. Дітки ж, поки не висохне фарба, можуть спостерігати за їхньою роботою здаля. А ось до розмальовування фасадів лікарні могли долучатись усі охочі. За пензлика брався навіть головний лікар закладу.

Віталій Бойко, керівник рівненської Обласної дитячої лікарні: 

- Ці малюнки, які ви бачите, це малювали і волонтери, і громадські діячі, і наші дітки з мамами малювали, і навіть лікарі, і я десь там з пензлем був тоже, біля тої пташечки.

Бюджетних грошей на фарбу не витрачали - допомогли підприємці і навіть лікарі. Коли ж асфальту для творчості стало замало, жартують медики, перейшли на персонал.

Віталій Бойко, керівник рівненської Обласної дитячої лікарні: 

- Так як фасад новими малюнками, то ми наших медсестричок обновляємо новою формою. Не білий халат, який відлякує дитину після кількох днів перебування, бо ж вони всі або таблетку сунуть, або укола дають, чи капельницю ставлять, чи аналізи беруть, а ми вирішили медсестричок, особливо медсестричок маніпуляційних, які мають безпосереднє відношення до маніпуляцій, одягнути в гарні халати з зайчиками, білочками, слониками, жирафами.

Для дворічної Іринки мультяшні герої у двобої зі страхом перед голкою поки що програють. Зате в сукупності з 3-Д малюнками, сподіваються рівненські медики, вони виправдають надію батьків та лікарів, і сліз у стінах обласної дитячої лікарні буде значно менше, аніж сміху.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.