Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Вояку, котрий віддав серце за Україну, потрібна допомога

28 серпня 2015, 20:53
Дата ефіру/події: П’ятниця, 28 серпня 20:53

У Харкові військові лікарі борються за життя 30-річного солдата Андрія Борисенка з Василькова, що на Київщині. Чоловіку пощастило уникнути поранень у боях, втім, побачені жахіття війни підкосили його серце  - воно зношене настільки, наче його власнику не 30, а цілих 90 років. Врятувати життя молодої людини зможе лише пересадка органа за кордоном.

Це 30-річний Андрій Борисенко. Разом із дружиною та двома синами - Денисом і Максимом - мешкає у Василькові, що на Київщині. Працював водієм. Коли чоловіку прийшла повістка з військкомату захищати Україну - не ховався, хоча все життя мав високий тиск.

Любов Борисенко, сестра вояка:

- Говорю: Андрюха, а шо? Він говорить: ну, а якщо не я? Я откажусь, другий, третій… А вони завтра підуть далі й далі - і шо? В мене, каже, діти, мені треба їх защищать.

Пішов служити на Донбас рік тому. Востаннє кохану дружину та дітей Андрій бачив у квітні, коли пішов у відпустку після Дебальцевського котла. Приїхав додому хворим.

Оксана Борисенко, дружина вояка:

- Старший син… Каже: боже, який ти здоровий став. І менший. Старший просидів, прождав. Ми приїхали ноччю з поїзда. Чекав. Менший, правда, заснув. Я тільки торкнулася, кажу: папа приїхав. Він вискочив, до 4 ранку просиділи, пробалакали. Він дуже сильно за дітей.

Та за кілька днів Андрій повернувся на Схід, хоча й не одужав. Спершу йому діагностували запалення легенів, потім - бронхіт, була підозра навіть на гепатит. Та насправді у чоловіка була тяжка хвороба серця, яку лікарі діагностували лише за кілька місяців. Солдата терміново привезли в Харківський шпиталь. Андрій вже був на межі життя й смерті. Він пережив клінічну смерть та чотири зупинки серця. Його дружина переконана - то все наслідки перебування на передовій.

Оксана Борисенко, дружина вояка:

- Вони як оце вийшли з Дебальцевого… Він просто… Одна людина плаче, виплескує з себе, а деякі все держать в собі. Каже, ці нерви могли його з'їсти.

Після кількох днів перебування в Харкові Андрія перевезли до реанімації військового шпиталю в Києві. Солдата врятує лише пересадка серця.

Георгій Мясников, заступник керівника Головного військового шпиталю Міністерства оборони України:

- На сегодня у нас достаточно сложное заболевание, встречается не часто в Вооруженных силах, называется кардиомиопатия. Это ситуация, когда сердце расширяется в размерах и начинает плохо выполнять свою насосную функцию. Учитывая, что у пацинета было нарушение ритма сердца и клиническая смерть, на сегодня необходима имплантация такого устройства, как кардиовектор-дефибриллятор.

Дефібрилятор Андрієві імплантують в Інституті Амосова. Втім, це лише частина лікування.

Георгій Мясников, заступник керівника Головного військового шпиталю Міністерства оборони України:

- К сожалению, кардинальным способом лечения на сегодня для него будет являться только пересадка сердца. Задача дефибриллятора - позволить ему дожить до этой операции.

Оксана Борисенко, дружина вояка:

- Вони сказали, що в нього серце зносилось до 90-річного діда. Нам врач пояснює: якщо надути шарик, каже, воно в нього таке здорове, зносилося, каже. Щоб вижити, таких дуже мало процентів, що виживають до 10 років. Як людина доживає до 100 років - так і в нього. Треба терміново пересадку серця.

Єдиний спосіб врятувати життя Андрію - дорога операція за кордоном - у Білорусі, Польщі чи Німеччині. Білоруська клініка вже виставила рахунок - 120 тисяч доларів. У сім'ї звичайного водія з Василькова таких грошей немає. Тож рідні чоловіка благають допомогти! Адже кажуть - Андрій віддав своє серце Україні!

Реквізити для допомоги:

Карта ПриватБанку 4149 4978 3818 7583
Борисенко Оксана Михайлівна.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.