Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Екстремальні витівки молоді мають занадто високу ціну

1 вересня 2015, 23:26
Дата ефіру/події: Вівторок, 1 вересня 23:26

Стати зіркою інтернету, ризикуючи власним життям. 18-річний житомирянин, що називає себе Пашою Бумчиком, підкорив ютьюб своєю витівкою. Хлопець вибрався на дах вагону київського метро й проїхався з вітерцем заради вражаючих кадрів. Відео за три дні передивилося вже майже два мільйони людей. Психологи та правоохоронці бьють на сполох! Екстремальні забавки підлітків та їхні ролики в Інтернеті стають зразком для інших хлопців та дівчат, які в гонитві за славою стають жертвами власної необачності та необережності.

На його голові камера, а у крові адреналін. Він перестрибує турнікети на вході до метра, а ескалатором воліє спускатися зі швидкістю… Це відео відомого в Україні 18-річного відеоблогера Паші Бумчика. Хлопець ризикує власним життям заради ефектних кадрів, що викладає до каналу в ютьюбі. Лише за три дні 5-хвилинне відео передивилися два мільйони людей.

Джекеси, руфери, дігери та зачепери. Українська молодь божеволіє від нових, але дуже популярних міських субкультур. Головна мета: відзняти приголомшливі кадри власних досягнень, викласти їх до мережі й зібрати якомога більше переглядів та хвалебних коментарів. Задля цього підлітки здатні на все.

Московський міст у Києві. Хлопці підкорюють майже 100-метрову висоту, виконують небезпечні трюки. А це вже дівчина підкорює висотки столиці. Головне тут не тільки не зірватися, а й зробити вдалий кадр.

Чому підлітки ризикують власним життям? Чому йдуть проти закону та куди дивляться їхні батьки? Психологи дають відповіді на ці запитання. Уся проблема якраз у вихованні та нестачі уваги з боку рідних. Молодь вилазить на дахи, мости, аби їх побачили, аби звернули на них увагу.

Наталя Лопушанська, психолог:

- Для них он лидер, он делает то, что опасно, видят в нем опасность. Риск в том, что они идеализирует это все, и они не думают о том, к каким может привести травмам и последствиям, они видят картинку, как в кино.

На безстрашних зірок соцмереж хочуть бути схожими тисячі підлітків. Та більшість тих, хто хоче собі яскраве селфі або ж відчути викид адреналіну, стоячи на даху багатоповерхівки, стають жертвами власної непідготовленості, необережності та самовпевненості. В Києві щомісяця правоохоронці виїжджають на такі смертельні випадки. Школярі лізуть на вагони електричок, не думаючи про напругу 27000 вольт, випадають із вікон власних квартир, роблячи селфі на тлі нічного міста, вибираються на вагони метро та калічать себе. 

Наталка Макогон, прес-секретар Київського метрополітену:

- Ми постійно попереджєумо про рівень небезпеки. Чесно кажучи, мені дуже жалко батьків таких дітей, адже часто діти повертаються із травмами, або потім батькам загрожує ув'язнення за такі правопорушення.

А це вже кадри з сусідньої країни. Чоловік, що видерся на стрілу крана в Калінінграді заради самоствердження - падає вниз та розбивається. Закінчується загибеллю підлітка й ці разючі кадри з Росії. Хлопець, що вирішив підкорити міст - зривається…

Яскравим прикладом того, як не варто робити, й досі залишаються останні фото відомого екстремала Павла Кашина з Росії. Хлопець загинув два роки тому в Санкт-Петербурзі, під час виконання сальто на даху 16-поверхівки.  Молодик, що вважав себе професіоналом своєї справи, мав багато прихильників у соцмережах, не розрахував стрибка й загинув. Одразу після цього трагічного випадку батько Павла наполягав, щоб ці кадри побачило якомога більше користувачів мережі. Невдалим трюком свого сина він хоче відбити в підлітків будь-яке бажання повторювати такі витівки. Адже ціна слави і захопливих коментарів під феноменальним відео або фото може бути надто великою.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Дібіли
Ти точно права дібіли з великої букви !!!!!!!!!!!!!!!!

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.