Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Сумщині чоловіка засипало піском в кар'єрі

25 вересня 2015, 19:20
Дата ефіру/події: П’ятниця, 25 вересня 19:20

На Сумщині чоловіка засипало піском, коли він разом із товаришем лопатами загрібали його у вантажівку. Як усе було, знає Юлія Зайцева.

Двоє чоловіків копали пісок у кар'єрі поблизу Глухова. Лопатами встигли завантажити майже пів-КАМАЗа. На пагорбі утворилася справжня печера. Раптом земля, що звисала зверху, полетіла просто на копачів. На їхні голови впало майже три з половиною тони породи. Одного - засипало до пояса. Іншого - величезна брила з грунту та глини живцем поховала під собою. Чоловік, в якого руки залишилися вільні, зміг відкопати себе. Він схопив телефона, викликав швидку та товаришів на підмогу. Приятеля під завалом шукали майже півгодини. Але витягли вже мертвим. 

Лариса Сапон, прокурор Глухівської міжрайонної прокуратури:

- Бачите, яка погода, то мокро, то сухо, пісок був дуже кріпкий. І дуже довго його викапували. І свідок, який був, казав, що ще минут 5-7 чув ще крики його, після цього особа вже загинула, фактично шансів у нього не було.

Загиблий - 33-ирічний Ярослав Сидоренко працював на глухівському базарі сторожем. Брався за будь-яку роботу.

Продавчиня:

- Палатки охраняет, другой раз попросиш ящик, он там поднесет ящик. Разгрузит шо-нибудь, очень хороший, добросовестный, все работы выполнял, что ни попросят всегда и везде такой, безотказный.

Того дня Ярослава разом з водієм відправили вивозити сміття. На зворотньому шляху зупинилися, аби закидати до вантажівки пісок. Продавчині впевнені, його везли для пішохідних доріжок на базарі.

Ці дві жінки в жалобних пов'язках - найближчі родичі загиблого -  цивільна дружина та двоюрідна сестра. Вони шоковані трагедією, але нікого не звинувачують у смерті рідної людини.

Чому в робочий час чоловіки вантажили пісок на самовільно розробленому кар'єрі, при цьому не мали жодного захисного спорядження? Відповісти на це запитання мало б керівництво базару. Утім, з адміністрацією поспілкуватися нам не вдалося. Відмовляється будь-що говорити і дивом врятований робітник. Чиї ж дії чи бездіяльність призвели до трагедії -  тепер з'ясовуватиме спеціальна комісія.

Лариса Сапон, прокурор Глухівської міжрайонної прокуратури:

- Законодавством передбачено, що якщо особа загинула на робочому місці внаслідок своєї грубої неуважності, то виплати не передбачаються.

Наразі кримінальне провадження розпочате за статтею умисне вбивство.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.