Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Кияни вимагають знести половину будинку на Подолі

30 вересня 2015, 19:15
Дата ефіру/події: Середа, 30 вересня 19:15

Знести півбудівлі - вимагають від забудовника архітектори й громадськість столиці. Будинок-монcтр на Подолі, як його вже називають кияни, мав бути 6-поверховий, а нині тут їх - аж 13! Новобудова поступово руйнує сусідні житлові будиночки. До того ж, дуже тисне на лінію метро та на інші комунікації. Питанням стурбовані й депутати Київради. На забудовника подали в суд, щоб зобов'язати його розібрати зайві поверхи.

На стіні павутиння тріщин. Сиплеться крейда, відвалюється плитка. Цілком реально все це впаде на голову людям.

А ось це будинок зовні. Замазані шрами на всіх поверхах! Є просвіти в стінах квартир по кілька сантиметрів!

Олексій Хаврашенко, голова громадської організації Старий Поділ:

- Шпалери порвані, стіни поїхали, на сходах поставили маяки, які луснули також.

Між іншим цей будинок на вулиці Костянтинівській, 16 - нововиявлений об'єкт культурної спадщини місцевого значення! А руйнує будинок, який простояв майже два століття, ось ця новобудова. Активно її зводити почали 2008-го. Спочатку тут було заплановано 6 поверхів, саме на таку висоту забудовник й отримав усю дозвільну документацію. Але й тоді архітектори-старожили дивувалися - тут будуватимуть тільки марнотрати.

Георгій Духовичний, член правління Національної спілки архітекторів України:

- Объективно на этой территории бюджетный проект построить невозможно - там проходят все коммуникации, существующие в природе, коллектор, в котором протекает Почайна, находится линия метро и две ветки подземного перехода, газопровод среднего давления, теплотрасса с двумя камерами, оптико-волоконная связь.

Але згодом з'ясувалося - як забудовник вирішив заробити грошенят на будівництві! Просто додати до шести ще 7 поверхів! З дозволами не мудрили - пішли в міністерство культури, де компанії дали згоду на висотку в історичній частині міста.

Георгій Духовичний, член правління Національної спілки архітекторів України:

- При этом они нарушили закон, потому что не были получены документы на корректировку проекта, а когда он корректируется, он корректируется в полном объеме, новый генплан, с показателями.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Новобудова на нижньому валу за номерами 27-29, дуже відрізняється від інших будинків. Габаритами вона щонайменше вдвічі більша від сусіднього будинку, і так бути не повинно - сказали у Київраді.

Депутати хочуть зобов'язати забудовника знести надбудовані поверхи. Адже максимальна висотність споруд для історичного Подолу - заповідника Стародавній Київ, де розташований цей велетень, має бути 27-м метрів! Ця цифра зазначена в генеральному плані столиці! 

Володимир Прокопів, голова комiсiї Київської міськради:

- Або вони приводять будівлю в той вигляд, в якому вона може існувати в місті, або буде рада судитися, щоб демонтувати повністю, жорсткіші методи застосовувати.

Адвокати будівельної компанії не погоджуються з думкою депутатів Київради. Мовляв, не повинні взагалі питати думки представників міської влади, адже заповідник, де новобудова - державний.

Ігор Боженко, адвокат:

- У нас есть разрешение на строительство Минкульта, у нас есть разрешение на строительные работы, у нас есть госэкспертиза, мы считаем, что никакого согласование со стороны культурного наследия не надо.

Сторони зійшлися в суді. Чи прибирати поверхи, тепер вирішують там. Історія Києва знає приклади, коли забудовника таки зобов'язали розібрати зайві надбудови. У Десятинному провулку звели будинок заввишки 35-ть метрів, замість належних 27-ми. Нині попри грошові збитки забудовник вже розібрав один поверх, на черзі другий.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Большего идиотизма я не слышал. При возведении соседнего дома у него отвалился кусочек плиточки :)))) Уже не "уважаемая" НТН вы это серьёзно?! В доме которому больше 70 лет и ремонту которому больше 30 лет появились трещины - потому. что через дорогу построили дом?! А есть ли экспертиза? Оказывается есть!!!!! И она в суде, которую суд сам и назначил. И она полностью противоречит всей той билиберде, которую вы тут сваяли. Вы нарушули стандарты журналистики, подав в эфир НЕПРОВЕРЕННУЮ информацию. Что в последнее время является скорее правилом, чем нонсенсом. Из-за жадности (в т.ч. и тех, кто этот сюжет протолкал к вам на канал) вы теряете аудиторию. Минус Вам в карму

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.