Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві затримали банду рекетирів

9 жовтня 2015, 22:28
Дата ефіру/події: П’ятниця, 9 жовтня 22:28

Стрілянина - на очах у батьків із дітьми. У столиці біля станції метро Житомирська розігрався справжній бойовик. Правоохоронці затримували рекетирів. Банда тривалий час збирала данину з транспортних перевізників. Вистежували їх аж три роки.

Невеличкий парк поблизу станції метро Житомирської став справжнім полем бою. Тут силовики провели спецоперацію із затримання двох десятків рекетирів. На землі лежать молодики, біля кожного з них - правохоронці з автоматами.

Андрій, свідок:

- Десь приблизно о цій годині я чув постріли, спочатку десь автоматичний пістолет, потім це був автомат, була черга, і потім знов постріли з пістолету.

Один із затриманих молодиків весь закривавлений. Він курить і зухвало щось пояснює правохоронцями. Водночас біля його ніг експерти вилучають справжній арсенал зброї. Тут і кілька бойових пістолетів, автомат і навіть граната.

Олександр Терещук, керівник ГУ МВС у м. Києві:

- Працівники міліції спрацювали, спецпідрозділ міліції швидкого реагування задіювався, десь біля двадцяти чоловік затримано. Зараз це документується, є заяви тих, хто потерпілі протягом певного періоду, ми це все документували і зараз будемо затримувати цих злочинців. Сьогодні ні рекет, ні вимагання в місті Києві не може бути і не буде.

Спецоперацію правоохоронці провели перед очима в ошелешених перехожих. Коли почали стріляти, люди в парку дуже злякалися і не знали, що робити.

Людмила, свідок:

- От сюда, от сюда була, по цій алейці така стрілянина була реальна, і всі бігли, молодьож от, вот розбігалась і люди всі. Діти бігли всі, бідні, падали, всі кричали, я злякалась, сама впала, думаю: Боже - Господи, якась йде стрілянина, що таке, десь стріляють.

Наляканій пані Людмилі вибратись з осередку спецоперації допомагав маленький хлопчик.

- Каже дитина мені, хлопчик якийсь такий, оце каже мені: лягайте, я отут до забору присіла та сижу, що мені було робити. 

Усі затримані молодики тривалий час вдавалися до рекету в районі станції метро Житомирської. Тут у водіїв маршруток вони силою забирали гроші.

Олександр Терещук, керівник ГУ МВС у м. Києві:

- Рекет дуже простий - перевізники здійснювали перевезення, підходили молоді люди, здорові, фізичної зовнішності, вимагали кошти, і ті вимушені були їх давати.

Наразі правохоронці вже відкрили кримінальне провадження. Усім затриманим рекетирам загрожує до 10 років ув'язнення.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.