Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 1 червня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Трагедія Іволги - в Одесі прощалися із першими загиблими

20 жовтня 2015, 20:15
Дата ефіру/події: Вівторок, 20 жовтня 20:15

Трагедія Іволги - нові моторошні деталі. Двоє загиблих, яких витягли з Чорного моря разом з катером напередодні, були заблоковані в каюті після того, як судно перекинулося. Люди помирали в муках. Наразі Іволга в Іллічівському порту, судно розпиляли, щоби дістатися загиблих. Чи знайшли ще когось - досі невідомо, тож офіційно жертвами корабельної катастрофи стали 16 людей, врятованих - 22, троє вважаються зниклими без вісті.

Одеса прощається з рибалками, які загинули в суботу під час шторму поблизу Затоки. Серед них - відомий дитячий лікар Олег Півак. Він 25 років очолював поліклініку в Київському районі Одеси. Настя розповідає, що в понеділок збиралася з дитиною до педіатра на прийом.

Анастасія, одеситка:

- Хотели с ним посоветоваться о прививке. Что за прививка, можно ли делать, как. Только хотели зайти, и...

Друзі розповідають: Олег Євгенович був фанатом своєї роботи, а на рибалці він відпочивав. 

Галина, подруга загиблого Олега Півака:

- В любое время дня, суток, для него не было ночи, дня. Он всегда жил для детей. Он любил рыбалку. Это - его адреналин, который ему, может быть, нужен был. Потому что не всем детям он мог помочь, не всем больным он мог объяснить, родителям. Для него это была как отдушина.

Тепер друзі вчаться говорити про нього в минулому часі.

Лариса, подруга загиблого Олега Півака:

- Веселый был! Сколько он всего такого знал. Как начинает что-то рассказывать веселое - все умирали просто. Я не могу о нем говорить в прошедшем времени, не могу проверить просто. Это вообще нелепость такая, несправедливость.

Мати з дружиною ледь тримаються від горя. Ім'я Олега Півака було четвертим у списку загиблих. Його впізнали одразу. Гірше тим, чиї рідні зникли безвісти - пішли на рибалку й не повернулися. Їх не було ні серед 22-х врятованих, ні серед 14-х загиблих. Коли "Іволгу" нарешті підняли з моря - у трюмі побачили ще два тіла. Тож нині жертв трагедії вже 16. Катер вже розпиляли, аби витягти мертвих людей. Судно ретельно обстежать, аби переконатися, чи немає там ще загиблих.

Юрій Васьков, заступник голови урядової комісії з розслідування причин трагедії:

- В першу чергу, щоб оглянути всі приміщення, дістати тіла загиблих. Треба буде використовувати спеціальне обладнання, тому що дуже зруйноване судно внутрі.

Генадій Зубко, віце-прем'єр-міністр України:

- Вже остаточно скільки там тіл, крім двох, буде відомо після того, як буде вирізана частина судна и будуть проведені слідчі дії. Слідчі дії повинні виявити не тільки кількість тіл, а й технічний стан цього судна і технічні причини, чого ця трагедія сталася.

Тіла двох загиблих, які витягли з трюму, відвезли до моргу Одеси. Там їх мають упізнати рідні. Тим часом слідчі дії тривають.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.