Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Екологічний злочин у столиці

11 березня 2016, 22:56
Дата ефіру/події: П’ятниця, 11 березня 22:56

Небезпека в Києві. На Осокорках на пустирі виявили тисячі люмінесцентних ламп, які містять ртуть! Чим загрожує ця знахідка киянам? І хто викинув стільки ламп?

Київ. Вулиця Колекторна. Ось це стихійне звалище будівельних відходів стало ще більш небезпечним. Невідомі уночі викинули сюди тисячі люменесцентних ламп. Прилад для вимірювання шкідливих речовин показує перевищення норми аж утричі.

Рятувальник:

- Ветер гоняет, видите, каждую секунду разное, ноль, потом двести, это в зависимости от ветра, как ветер подует - и все. Біля самих ламп перевищена в три рази, сімсот-вісімсот.

Старі лампи денного освітлення містять ртуть, яка може перетворюватися на метилртуть. Речовину вкрай небезпечну для людини. Отруєння ртуттю спричиняє різку слабкість, головний біль і навіть пневмонію. 

Небезпечну знахідку ще два тижні тому побачив киянин Олександр. Він і викликав поліцію. Утім, лише сьогодні столичні чиновники та рятувальники приїхали подивитися - і розпочали утилізацію ртутних ламп.

Петро Пантелеєв, заступник київського міського голови:

- Тот, хтось, люди - чи можна назвати людьми цих суб'єктів, фактично привезли декілька автомобілів, самосвалів цих лампи і тут їх просто звалили.

На стихійному звалищі шкідливих ламп близько трьох тисяч. Хто ж зекономив на їхній утилізації і привіз сюди? І кого покарають - це питання поки без відповіді. Полісмени шукають порушників, утім поки - марно.

Роман Баришев, заступник керівника відділу поліції Дарницького району м. Києва:

- Після екологічної експертизи там буде зрозуміло, буде це перша частина чи друга частина. Тобто по першій частині, якщо там не загрожує людям масово, то там штраф до 200 мінімумів неоподаткованих доходів громадян. І по другій частині - позбавлення волі до 5 років.

А поки правоохоронці шукають порушників, чиновники заспокоюють: мовляв, загрози для здоров'я мешканців Осокорків - немає.

Іван Гаврилюк, заступник керівника департаменту міського благоустрою м. Києва:

- З цього несанкціонованого звалища до будинків воно не дійде, просто сам принцип потрібно прибрати, щоб люди не боялися цього. 

Утилізувати ртутні лампи мають до кінця дня, і лише тоді екологи проведуть екзпертизу ґрунту. Якщо ж показники будуть перевищені - його вивезуть.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.