Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Песик на протезах шукає друга і господаря

23 березня 2016, 23:56
Дата ефіру/події: Середа, 23 березня 23:56

Повноцінне собаче життя - на протезах. Чи можливе таке? У Львові волонтери підібрали пса, якому нелюди відрубали всі чотири лапи. Песика прооперували й замовили йому за кордоном протези. Тепер Філософ, так назвали собаку за мудрість і терпіння, вже спинається на ноги. Єдине, чого бракує Філу - так це люблячого господаря.

Цей розумний погляд зворушує до глибини душі. Саме через нього собаку звати Філософом. Скорочено - Філ. До притулку він потрапив минулої осені в жахливому стані - нелюди відрубали йому лапи.

Наталія Кузнецова, керівник притулку для тварин Милосердя:

- Відрізали. То певно, відрубали, то так от, тому що більш на тілі не було ніяких ран, тільки оті одрублені кінцівки, і торчали кісточки на задніх лапках. Ми робили операцію.

Філові рани зажили. Утім, пес змушений був цілодобово лежати - самостійно пересуватися не міг. Бо залишився без усіх чотирьох лап. Волонтери та ветеринари зібрали гроші та замовили в Польщі для Філа протези та возик. Тепер перед кожною прогулянкою його одягають у спорядження.

Філ уже тримається на лапах, проте без допомоги ще не пересувається. Мужній песик похитується, підкульгує - але вперто йде вперед. Волонтери вже знайшли для нього кінолога, який проведе курс реабілітації. Фахівець пояснює - Філ не повинен відчувати жалю до себе. 

Володимир Вань, кінолог:

- Його потрібно мотивувати. Не заставляти ходити, так як це робиться зараз, а мотивувати. Він має хотіти то робити. Він має пробувати контактувати з іншими собаками.

Але найважливіше - знайти Філові господаря, який стане йому надійним другом. Філософ - не єдиний, кому сучасні технології допомогли повернутися до повноцінного життя. Приміром, ось ця хаскі Уме - частково паралізована останні три роки. Втім, майже нічим не відрізняється від інших тварин. Як бачите, завдяки такому собі інвалідному візку Уме знову ворушиться, виходить на прогулянки й не відчуває скутості.

Мерилін Кон, власниця пса:

- Звісно, варіантів - безліч. Головне - не опускати рук. А ще - не відгодовувати пса. Зайва вага для них - шкідлива. Адже більше навантаження на лапи й корпус.

Та й це не межа. Погляньте, як змінилося життя цього красунчика, який ще донадавна теж був прикутий до громіздкого візка на колесах. Для Дербі виготовили тривимірні - значно маневреніші - коліщата.

Дерік Кампана, ортопед:

- 3D-протези - індивідуальні, створені спеціально для нього. Ми прорахували всі варіанти, як то кажуть: сім разів відмір - один відріж!

Чотирилапий з острахом уперше вдягав протези.

- Нумо, Дербі, ось твої нові лапи!

Втім, нині і він, і господарі певні - зробили правильний вибір. І ризикнули недаремно.

- Спочатку я сумнівався, але коли побачив, як він тішиться, яким грайливим став - розчулився!

Господарі кажуть - щоранку пес разом з ними виходить на пробіжку, залюбки долає кілометрові дистанції й навіть випереджає у швидкості своїх хазяїв.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.