Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Як захистити рибу від браконьєрів під час нересту

14 квітня 2016, 00:46
Дата ефіру/події: Четвер, 14 квітня 00:46

Кілометри сіток і тонни незаконної риби! Браконьєри буквально спустошують українські річки та озера! Масштаби вилову - просто колосальні! Вони навіть не зважають на нерест. Це час, коли ловити рибу заборонено. І зупинити чорних рибалок - неможливо.

Браконьєри на українських річках - ворог номер один. Бо ж масштаби незаконного вилову риби - просто катастрофічні. Чи не щодня інспектори та рибалки натикаються на кілометрові браконьєрські сітки.

Антон Прокопенко, співробітник асоціації рибалок-промисловиків Київської області:

- Навіть двома великими сітками на нерестовищі браконьєр може одну-дві тони риби піймати. Якщо зараз нерестовий період в розпалі, і якщо це відбувається в нерестовий період, то мова може йти про тонни риби за одну ніч.

Рибалки кажуть - браконьєри не бояться покарання. Бо штрафи значно менші, ніж можливість заробити на незаконному вилові.

Олександр Чистяков, керівник асоціації рибалок України:

- Понимаете, они выжигают нашу рыбу как напалмом, они уничтожают. Нужно увеличивать штрафы до такой степени, что браконьер знал: взял в руки сеть - иди продавай хату, чтобы выплатить компенсацию.

Та всіх браконьєрів не спіймаєш. Тож потрібно хоча б не дати популяції риб вимерти. Тому щовесни рибалки допомагають рибі нереститися.

Олександр Храпач, кореспондент:

- Це і є так зване гніздо для нересту риби. Його конструкця дуже проста: на металеве кільце з сіткою прикріплюють соснові гілки. Знизу - грузило, а зверху - пластикова пляшка, що буде за буя.

У період нересту риба дуже вразлива, і може вивести потомство лише в тихих місцях та в заростях.

Микола Шинкаренко, керівник асоціації рибалок-промисловиків Київської області:

- Вдоль бетонки тут немає нерестової бази, тут немає ні кущів, не водорослів, і для того ми устанавлюєм нерестилища, і були для цього сприятливі умови.

За кілька днів рибоохоронці планують розставити дві з половиною тисячі таких нерестилищ.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.