Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Черкащині діти навчаються серед грибків та плісняви

23 квітня 2016, 00:08
Дата ефіру/події: Субота, 23 квітня 00:08

Суцільна чорна пліснява в їдальні, страшний грибок, класи - наче справжній розплідник інфекцій, ще й стеля будь-якої миті може завалитися на голови учням. Серед такого справжнього жаху доводиться гризти граніт науки дітям на Черкащині. І найцікавіше, що мова не про старезну школу, а про заклад, якому лише шість років. Як таке можливо?

Є дощ - немає перерви. Сумно розповідають про своє навчання у драбівській школі-гімназії учні. В негоду замість гуляти діти прибирають класи!

Сергій, учень Драбівської школи-гімназії:

- Після дощів було на підлозі багато води, стеля протікала, з однокласниками підносили відра, щоб не протікало на підлогу.

Ще більше занепокоєні вчителі, бо проводити уроки у деяких класах на третьому поверсі під час опадів іноді небезпечно!

Ніна Дейнега, вчитель хімії Драбівської школи-гімназії:

- Під час зливи вода просочується через стелю, потрапляє на електропроводку, виникає загроза життю і здоров'ю дітей, бо є небезпека короткого замикання, тому в ці періоди ми вимушені уроки тут не проводити.

А ось так виглядає їдальня! Чорна пліснява та сліди від струмочків води! Годі навіть уявити, як це впливає на здоров'я дітей, приміром, на органи дихання! Та й знову таки щось може впасти на голову малечі!

Ольга Литвиненко, кухар Драбівської школи-гімназії:

- Стеля відпала отам, де харчуються діти, це дуже повезло дітям, що їх там не було, там відпав кусок штукатурки, своїми силами ми ремонт робимо, нам ніхто його не робить, штукатуримо усе і білимо усе.

Між тим ця школа відносно нова. Її закінчили будувати лише шість років тому! Щоправда, до того чимало років стояла лише її коробка - розповідає директор навчального закладу. А потім місцеві чиновники взялися похапцем відкривати довгобуди, тому будівельники працювали швидко і не завжди якісно.

Людмила Бугай, директор Драбівської школи-гімназії:

- Проблема в тому, що через неправильне примикання парапетів на даху вода стікає не по трубам, а йде прямо на стіни, через це руйнуються і стіни будівлі, і появляється грибок, якщо ми не відремонтуємо дах, ми втратимо школу.

Тепер, щоб відремонтувати нову школу, знову потрібні гроші, яких у чиновників, як завжди, немає.

Іван Гайдай, голова Драбівської райдержадміністрації:

- Надати фінансування, на конкурсній основі найти бригаду для вирішення данного питання, і воно буде зроблено, но сума являється для районну непідйомною, до 20 млн. грн, цю суму не може виділити ні район, ні область.

Чекають на допомогу від держави, але чи надасть? Поки ж в учнів і школярів є привід для радості - пережили снігопади, але разом з тим занепокоєні, бо насуваються весняні зливи.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Навіщо було взагалі
її запускати. У нас була прекрасна школа. Комусь треба було відмити гроші, то тепер майте сміливість взяти на себе відповідальність.
Лора 26.02.2017, 14:47 ответить
в драбове в 2015 году закрыли прекрасную школу с актовым залом и спортзалом и перевели детей в аварийную . чтобы выклянчить денег для лерибана
alex 24.04.2016, 14:11 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.