Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Київщині переселенці відмовилися виселятися з аварійного гуртожитку

27 квітня 2016, 21:58
Дата ефіру/події: Середа, 27 квітня 21:58

Скандал - на Київщині! Аби вигнати переселенців, власник гуртожитку відрізав людям воду й світло. На знак протесту мешканці виливають під двері кривдника фекалії! З чого ж розпочалося таке протистояння? І чи готові сторони до компромісу?

Цьому гуртожитку біля Броварів лише два роки, та його можна назвати справжньою машиною часу. Люди живуть тут, немов у кам'яному віці - без світла й води. Замість ванної кімнати - протирання вологим рушником, а замість гарячої їжі - консерви. Щоб добути чашку окропу, пані Вікторія розпалює вогнище на підвіконні.

Вікторія Зайцева, переселенка:

- Наливаю всего кружку воды. Чтобы не больше было. И оно одной таблетки хватает, чтобы вскипятить себе кружку чая или кофе.

В умовах середньовіччя десяток сусідів-переселенців живуть уже майже 10 днів. Дехто може скористатися перевагами цивілізації у друзів. Утім, так пощастило не всім.

Вікторія Зайцева, переселенка:

- У меня есть друзья в Броварах. Так я еще выхожу к ним раз в три дня. Постираюсь, покупаюсь и поем нормально.

Власник гуртожитку відімкнув найнеобхідніше начебто через борги й несправності. Проте переселенці упевнені - їх виживають!

Вікторія Зайцева, переселенка:

- Эту проблему можно было решить, не обязательно всех выселять, как он сделал. Да еще и выключил свет и воду.

Юлія Старостенко, переселенка:

- Нам говорят: мы вас не выгоняем, живите! Но создают такие условия, что мы сами откажемся от проживания.

Олександр, який завідує гуртожитком, розповідає - ніхто нікого не виживає. Утім, будівлю справді потрібно ремонтувати. Адже за два роки тут прийняли майже півтисячі переселенців. Від такої кількості мешканців - вийшла з ладу каналізація. Стіни вкрилися грибком. Ремонт потрібно було розпочати ще торік, але почекали до весни.

Олександр Маслак, адміністратор гуртожитку:

- У березні місяці ми всіх мешканців гуртожитку письмово під розписку попередили про те, що у зв'язку з аварійним станом закривається гуртожиток.

Більшість колишніх мешканців знайшли собі нове житло й переїхали. А ось останній десяток людей звільняти приміщення відмовився. Тож власник гуртожитку звернувся по допомогу до влади. Позитивно відповіло лише Мінсоцполітики - там запропонували людям житло в Нікополі. Пізніше знайшли гуртожиток неподалік цього. Та переселенці категорично проти - і навіть влаштували дуже своєрідний протест.

- В шести місцях понасипали два відра гімна! Ви розумієте? Якби я був неврівноважена людина, я би їх мордою вимазав би!

Та попри емоції, сторони все ж сподіваються на мир. Власник гуртожитку чекає, що мешканці мирно полишать будівлю. А переселенці - що їм таки запропонують гідну альтернативу.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.