Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Черкащанин побудував птахоферму під вікнами багатоповерхівки

27 квітня 2016, 22:27
Дата ефіру/події: Середа, 27 квітня 22:27

Сусідська війна - у Черкасах. Чоловік створив міні-ферму просто посеред спального кварталу! При чому свійський двір - із курми та свиньми - стоїть на місці дитячого майданчика! Сотні людей потерпають від смороду. Чи можна знайти управу на хазяйновитого сусіда? І чи має він право розводити тварин у місті?

Щоранку вони прокидаються з першими півнями. Під вікнами одного із черкаських будинків справжня міні-ферма - у загоні гордо розхожують кури, індики та качки. Від такого сусідства місцевим самі біди.

Людмила Васюра, жителька Черкас:

- Вона змиває все водою, і воно все тече отут по переулку, запах іде знову сюди, а вечором як вийти, то вийти не можна, аміаком воняє так, що здавайтесь, ще як вітер...

Суперечки із горе-фермером точаться не один рік. Раніше, крім птахів та кролів, він тримав ще й свиней. Та суд змусив вивезти поросят. А от що зробити, аби сусід вивіз і решту хазяйства - люди не знають.

Олена Розсоха, жителька Черкас:

- Крім конфліктів і сварок - нічого, ми звертались до державної санстанції, до держекологічної інспекції, до соснівської суб. На даній території розводити свійських тварин заборонено, але реакції, ще раз повторюю, жодної.

Через агресивність міського фермера люди вже навіть бояться виходити у двір. На прохання прибрати непотріб та вивезти тварин на дачу - чують лише погрози.

Віктор Жуков, житель Черкас:

- Щось помайструвать в гаражі не можна, бо тут такі запахи, шо вивертає, невозможно тут нічого зробить, неоднократно їм робиться зауваження, на шо реагірується дуже агресивно, вплоть до того, шо фізічєской розправою, він мені три дня тому сказав, шо я тебе застрелю.

Поспілкуватись із власником тварин вдалось лише наступного дня. Будь-які звинувачення у самозахопленні землі він відкидає. Каже, хотів лише зробити двір привабливішим.

Сергій Терещенко, власник курника:

- Вообщє нічого не було, гидотник був, ми купили 50 кущів саджанців роз, часть тут посадили, а часть перед домом, перед будинком, там вообщє, там сміття викидали із вікон, оці самі сусіди, шо на мене жалувались, зверху, вибачте, памперси і затички викидали, це гидота, ви понімаєте?

Та покарати горе-сусіда таки планують. Окрім штрафу у 1360 грн., його зобов'яжуть звільнити двір.

Олександр Давиденко, начальник муніціпальної інспекції м.Черкаси:

- Управа дуже проста, в межах закону вона є, йому виписаний припис до 29 квітня самостійно прибрати ось це все, якщо він цього не зробить, то ми зробимо примусовий демонтаж, розгородимо територію.

Люди сподіваються, що на власному подвір'ї зможуть обладнати дитячий майданчик та квітник. Адже дуже втомились від сусідства зі свинарником та курятником.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.