Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Як зустрічали Надію на українській землі

25 травня 2016, 22:03
Дата ефіру/події: Середа, 25 травня 22:03

Надія Савченко в Україні! Льотчицю Помилували в Росії та обміняли на співробітників Головного розвідувального управління Російської Федерації Євгена Єрофеєва та Олександра Александрова, затриманих на Донбасі та засуджених в Україні до 14 років позбавлення волі. Борт номер один із українкою на борту приземлився в Борисполі близько 15 години. До речі, повернення Савченко до останнього було утаємничене. Як зустрічали Надію на українській землі і чому вона була боса?

Єгор Бабак, кореспондент:

- Приліт Надії Савченко викликав неабиякий ажіотаж, десятки камер, ще більше журналістів. Всі хочуть поспілкуватися із українською льотчицею.

Паркан перед злітною смугою ледь витримує натиск. Не проштовхнутись і на вході до літаків. Десятки журналістів і телекамер. Усі - в напрузі та напоготові. Кидаються бігти за Надією. Та виявляється - фальстарт. То просто пройшов повз один із охоронців. Зустрічати Надію приїхала її мати із сестрою. Жінка дуже знервована, каже, що й гадки не мала, що її дочка сьогодні повернеться додому.

Марія Савченко, мати Надії Савченко:

- Ну я не знаю, що я скажу. Нервую, здорово нервую, але требя якось удержаться, щоб не заплакать.

Звістка про те, що колишню бранку обміняють на російських ГРУшників, і справді була суцільною несподіванкою. Та дві киянки - Євгенія та Юлія - швидко зорієнтувалися і приїхали в Бориспіль. Зі стрічок новин дізналися, коли літак вилетів із Росії, та розрахували приблизний час прильоту. Вітатимуть Надію польовими квітами.

Юлія, киянка:

- Подумали, що це шикарна ідея - ми можеме приїхати привітати Надію особисто. І справді здивована, що таких людей, які приїхали привітати Надію, дуже мало, але все одно ми щасливі, що маємо можливість бути тут.

Тільки-но Надія Савченко з'являється - журналістам зриває дах і вони беруть її в кільце.

- Слава Україні!

- Журналісти, для початку навчіться поважати людський простір. Порозходьтеся!
 
Коли пристрасті трохи вляглися, Надія виступає з першою промовою.

Надія Савченко:

- Хочу сказати "дякую" тим, хто бажав мені добра, тому що завдяки вам я вижила. Хочу сказати "дякую" тим, хто бажав мені зла, тому що на зло вам я вижила. І хочу сказати "дякую" тим, хто був байдужий, за те, що не мішали.

Квіти та подарунки вона приймала також неохоче. Швиденько попрямувала до кортежу. Чомусь босоніж. 

- Вона не хоче квітів.

- Так, послухайте, я дам відповіді на всі ваші запитання. В мене попереду не один день життя, якщо, не дай бог, не пристрелять.

Бус уже рушив, коли помітили казус! Туди забули посадити... матір Надії.

- А де мама?

- От мама. Марія Іванівна, сідайте, будь ласка.

Та вже після цього з Борисполя звільнена українка поїхала до президента на Банкову.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.