Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Володя може почути світ з нашою допомогою

7 червня 2016, 00:41
Дата ефіру/події: Вівторок, 7 червня 00:41

Допоможіть Володі почути світ! У маленького хлопчика - четвертий ступінь глухоти. Тож слухові апарати в його випадку безсилі. Єдиний вихід - імплантація. Володя зможе нормально чути і говорити, але часу - обмаль! Зробити операцію треба до трьох років, поки в дитини формується мовний центр. Для цього потрібно 30 тисяч євро. Ця сума для батьків хлопчика, які живуть у гуртожитку - просто космічна.

Його великі блакитні очі завжди із цікавістю роздивляються усе навколо. Зір та дотики - лише так він пізнає світ. Як звучать голоси тата й мами, маленький Вовчик не знає. Бодай щось почути допомагають маленькі навушнички слухового апарату. 

Сергій Єлістратов, батько:

- У него сейчас стоят аппараты, которые мы взяли за свои деньги. На нашу потерю слуха у государства не было аппаратов, которые должны были выдавать бесплатно, собирали деньги на эти аппаратики, чтобы он слышал, потому что когда одели - он их не снимал, врачи даже сами удивились.

Те, що синочок погано чує, батьки помітили, коли йому було близько року. Діагноз лікарів шокував - у дитини двобічна хронічна сенсоневральна глухота з народження. Слуховий апарат - це лише тимчасове вирішення проблеми. Допитливому малюкові вкрай необхідна кохлеарна імплантація. Ця операція - єдиний спосіб подарувати малюкові шанс чути звуки та вимовляти слова.

Віктор Писанка, головний позаштатний лікар-сурдолог МОЗ:

- Кохлеарная имплантация - это вживление прибора, который заменяет вот эту улитку, рецептор уха, и превращает акустические колебания в ритмические. То есть дает ребенку возможность научится слышать.

В період з року до трьох у дітей є дуже сильний зв'язок між слуховою зоною кори головного мозку та центрами, які відповідають за формування мови. Уже після трьох років цей зв'язок послаблюється, а після п'яти взагалі зникає. Цей факт означає, що зволікання з операцією призведе до непоправних наслідків. І якщо дитині відновити слух після 5 років, вона навчиться чути, але ніколи вже не зможе говорити. Володі зараз лише два з половиною рочки. Це - ідеальний вік для кохлеарної імплантації. Але батьки малюка у відчаї - де взяти тридцять тисяч євро на таку операцію?

Тетяна Альохіна, мати:

- Собрать такую сумму денег наша семья не в состоянии, а ее просто нужно, необходимо собрать вот до трех лет, в момент, когда идет речевое развитие ребенка, чтобы нормально была поставлена речь, нужно сделать эту операцию.

У невеличкій кімнатці гуртожитку їхня маленька родина залишилась сам на сам із бідою. Та надії не втрачають. Щодня мама розвиває сина. Є певний прогрес. 

Тетяна Альохіна, мати:

- У него есть реакция на звуки, мы в машинку кидаем всякие безделушки, на звоночек он реагирует, на слух стал реагировать, когда в дверь стучат, на лай собаки, само собой.

Батьки сподіваються, що небайдужі допоможуть назбирати необхідну суму для проведення операції. Інакше світ їхньої дитини назавжди залишиться обмеженим. Володя нині не може висловити прохання по допомогу словами. Та лише подивіться у ці великі дитячі очі. Вони  сповнені надії та віри у краще.

Реквізити для переказу коштів:
ПриватБанк
№ картки 4149 4978 5064 3109, отримувач - Альохіна Тетяна Олександрівна (мама).
Контактні телефони: 050 130 56 16, 097 7360230 - Тетяна  Альохіна (мама).

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.