Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У відпустку Україною - Чернівці

10 червня 2016, 23:45
Дата ефіру/події: П’ятниця, 10 червня 23:45

Понад сімсот пам'яток архітектури, європейський дух, суміш культур і колоритна кухня. Усе це уособлюють Чернівці - місто на українському кордоні із Румунією. Останніми роками у Чернівцях - туристичний бум. Гіди впевнено кажуть: туристам не обов'язково відкривати візи, щоб побачити Європу. Можна просто приїхати до Чернівців.

Яскраві фестивалі або звичайна прогулянка поміж старовинною архітектурою. Такою нетиповою для України. Чернівці просто таки ваблять туристів своєю європейськістю.

Уже 10 років поспіль у Чернівцях полудень сповіщає сурмач із вершини міської ратуші. Подивитись на це приходять щодня, і не лише туристи.

Щоб підійнятися на маківку ратуші, сурмач пан Василь щодня долає дві сотні сходинок! І це при тому, що чоловіку - 70! Повторити його подвиг навіть не кожен молодий зможе. Але міський краєвид і незвична традиція, каже пан Василь, того вартують.

Василь Козак, сурмач:

- Я виходжу на вежу і звітую перед усіма туристами, і перед чернівчанами. Це лише є таке у Кракові і в Чернівцях. І я радий.

Йдемо далі... Національний університет - гордість Чернівців. Колись це була резиденція Буковинських митрополитів. Її звели наприкінці 19 сторіччя за проектом чеського архітектора. А от інтер'єр - справа рук віденських майстрів.

Павло Колядинський, екскурсовод:

- Звичайно, це найгарніший університет України. І, може, один із кращих у Європі. Зараз там дуже гарна пора - там парк позаду, зали, дуже гарно. Це просто дух Чернівців навколо університету і в самому університеті.

Чернівецький університет належить до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Не дивно, що це місце обирають для різних дійств.

Мандрувати Чернівцями нескладно. За архітектурою можна вивчати і епохи, і народи. Головне - запастися часом.

Павло Колядинський, екскурсовод:

- Екскурсія, ми засікали, вона 6 кілометрів містом, треба походити. Це 3-4 години містом. І крім цього, університет - ще година часу. Оце те, що потрібно 4-5 годин.

А ще Чернівці - це місто легенд. Ось - будинки-близнюки, прикрашені зображеннями юдейської цариці. Колись тут жили двоє сестер, які хотіли мати не лише однакову зовнішність, а й помешкання - от і збудували дві однаковісінькі споруди. А  ця стягнута арка - символ. За легендою, саме так зображали вхід до Едему. І ці леви охороняють рай.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.