Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Ми можемо повернути Христину до повноцінного життя

28 липня 2016, 00:32
Дата ефіру/події: Четвер, 28 липня 00:32

Історія про 14-річну Христину з Білої Церкви. Життя колись усміхненої дівчинки буквально перетворилося на пекельні тортури через пухлину мозку. Утворення хоч і доброякісне, але жити Христині не дає. В Україні ж видалити цю пухлину не можуть! Але в дівчинки все ж таки є шанс на повноцінне та здорове життя.

На цих світлинах юна життєрадісна красуня. Тепер замість друзів вона спілкується з лікарями. У 14-річної Христини з міста Білої Церкви пухлина мозку. Перші прояви хвороби в дівчинки з'явилися ще в ранньому дитинстві. Тоді їй діагностували епілепсію. І ось торік її матір приголомшили. Гамартома гіпоталамуса - це доброякісна пухлина в маленькому відділі мозку, що відповідає за рекацію та емоції людини. Нервові вузли в цьому місці раптом починають рости. Через це у хворого починаються різкі перепади емоцій - від депресії до безконтрольного сміху. А згодом - й напади епілепсії. У Христини такі напади бувають по кілька разів на день.

Вікторія Погоріла, мати хворої дівчинки:

- Раніше приступи були із завмиранням. Спочатку вона завмирала лише на секунду-дві. Потім трохи складніші були. Потім в 3 роки вона перший раз впала. І з кожним роком стають усе більшими.

Зараз у Христинки напади такі сильні, що іноді в бідолашної на кілька годин відбирає мову. В найтяжчі хвилини Вікторія намагається завжди бути біля донечки.

Вікторія Погоріла, мати хворої дівчинки:

- Її треба покласти на бік, і мене звуть, якщо мене поряд немає. Практично ми з нею завжди разом. І в лікарні лежим разом - все разом. Вона прив'язана до мами, бо по-іншому ніяк.

Операцію, що має повернути дівчину до нормального життя, в Україні не роблять. Препарати, що прописали вітчизняні лікарі, здатні лише пом'якшити епілептичні напади.

Оксана Міщук, невролог: 

- Дівчинці тривало підбиралося лікування протиепілептичними препаратами. Але, нажаль, ця форма епілепсії виявилась резистентною до терапії. На даний момент дівчинка отримує комбіновану протиепілептичну терапію - з двох препаратів, але припадки утримуються частими.

Христині погодилися допомогти французькі лікарі. Мати вже зібрала всі потрібні документи.

- Всі виписки, МРТ, посвідчення. Це на інвалідності ми.

Проте рахунок на 26 тисяч євро став справжнім ударом для родини. Гроші сім'я збирає вже майже рік, але така сума для них непідйомна. Завдяки небайдужим людям вдалося зібрати половину. Тож Вікторія просить глядачів Свідка допомогти її дівчинці подолати тяжку недугу.

Христина Блюда, 14 років
Діагноз - гамартома гіпоталамуса.
Мати Вікторія Погоріла (093 - 541-32-62)
Реквізити: 5168 7423 5233 1767  ПриватБанк

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.