Напомнить пароль | Регистрация
понедельник, 6 мая 2024
Лучшие детективы мира

Видео Канал "Новости"

Во Львове после пребывания в милиции скончался молодой человек

10 сентября 2010, 13:29
Дата эфира/события: пятница, 10 сентября 13:29

Скандал во Львове: молодой человек скончался от черепно-мозговой травмы после пребывания в отделении милиции. Родственники погибшего уверены: его пытали. В милиции говорят, что парень ударился сам.

Наталья Стадник, мать погибшего:

- Я буду молилася, буду просити, щоб ті люди, які тебе били, які забрали так скоро в тебе життя, відповіли, перше, перед Богом і перед законом.

Пани Наталья уверена, что ее тридцатилетний сын Михаил умер вследствие пыток в милиции. У него осталась жена и шестилетний сын Олег. Судебно-медицинская экспертиза показала перелом свода черепа и многочисленные ссадины на теле.

Наталья Стадник, мать погибшего:

- Він як би був в бетономішалці, в мене таке враження.

Василина Стадник, сестра погибшего:

- На п'ятках якби відбиття п'ят іде. І на шиї смугастої форми були такі - ми навіть бачили коли, ховали - в нього шия була синя, і як би сліди удушшя. Губа була розбита, вся була вирвана.

Правоохранители уверяют: мужчину не били. Объясняют: задержали Михаила, когда тот залез в чужой подвал. Он был изрядно навеселе, поэтому пришлось продержать его в участке до утра. А когда вели на допрос из одного здания в другое, у задержанного внезапно начались судороги. Все случайно зафиксировала камера видеонаблюдения.

Станислав Броневицкий, руководитель Львовской милиции:

- На банку ВТБ на вулиці героїв УПА встановлена камера відеоспостереження, яка зафіксувала, що громадянин ішов, похитуючись, і, крім того, похитнувся і впав, вдарившись головою об тротуар.

Согласно результатам судмедэкспертизы, черепно-мозговую травму покойный мог получить при падении. А синяки, в частности на груди, могли образоваться во время непрямого массажа сердца. Правда, медики, которых вызвали к Михаилу, такого массажа не делали.

Анна Закопець, медсестра скорой помощи:

- Наша допомога була - то, що ми зробили йому передню тампонаду носа. Зробили йому протисудомний. Магнезія і фуросемід протинабряковий. Ми йому реанімації ніякої не робили.

Свою версию происхождения синяков на теле погибшего имеет правозащитник Олег Мыцик.

Олег Мыцик, правозащитник:

- П'ятдесят одна точка дотику. Тобто синяки і садна. В тому числі, в такому екзотичному місці, як п'ята. Що є улюбленим місцем катування - дубинкою чи палкою по п'яті. Така кількість тілесних ушкоджень не може утворитися іншим чином, крім довго тривалого побиття, з метою вибивання свідчень.

Михаил для пыток - идеальный объект, говорит юрист. Невысокий социальный статус, любитель водки, да еще и поймали на горячем.

Олег Мицик, правозащитник:

- Дуже часто виясняється, що працівники міліції, щоб покращити результати такого розкриття, прагнуть повісити, підвісити громадянину, що затриманий на одному випадку там дрібної крадіжки з підвалу всі інші випадки крадіжок з підвалів.

Прокуратура Франковского района Львова осуществила проверку - милиция в смерти мужчины не виновата. Но в областной прокуратуре решили, что ставить точку в этом деле еще рано.

Олег Синишин, руководитель управления Львовской областной прокуратуры:

- На даний час триває додаткова перевірка, в межах якої призначено судово-медичне дослідження з приводу встановлення механізму утворення тілесних ушкоджень.

Комментарии
Имя
Поле обязательное для заполнения
Текст
Поле обязательное для заполнения
Защита
Вы ввели неверный защитный код

Телевидение для всей семьи

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.