Напомнить пароль | Регистрация
пятница, 3 мая 2024
Лучшие детективы мира

Видео Канал "Новости"

В Черновцах спасли мужчину, в шею которого воткнулся двухметровый кол

20 января 2011, 15:11
Дата эфира/события: четверг, 20 января 15:11

Родился в рубашке. В Черновцах спасли мужчину, у которого в шее застрял двухметровый кол. Сложную операцию делали восемь врачей.

Анатолий уже 20 лет работает на деревообрабатывающем комбинате. Несчастье произошло во время работы на станке, из-под станка вылетел деревянный двухметровый кол и проткнул мужчине шею. Чтобы транспортировать пострадавшего, кусок дерева отпилили, оставили около 40-а сантиметров. Все это Анатолий хорошо помнит, хотя и был в шоковом состоянии.

Анатолий Мендришора, пострадавший:

- Везіння моє, що не перебило основні сосуди, а лікарів, що спасли мене, - без лікарів я би не вижив.

Андрей Гаращук, врач-одинатор Черновицкой областной больницы:

- Везли його 4 години по нашим супергалактичним магістралям на суперсучасній машині типу "УАЗ". Привезли, це вже чудо. Перша операція була - трахіотомія, дуже незвичайна, проти всіх правил фізики і медицини, тому що сама трахея була зміщена настільки в сторону за рахунок стороннього тіла, що, фактично, прийшлося працювати не по анатомічним утворенням, а по пальцям.

Дмитрий Домбровский, завотделом хирургии сосудов:

- Цьому хворому повезло, цей кілок не затронув жодного життєво важливого органу, суттєво. Але добратися до нього було складно, тому що доводилося іти скрізь ці важливі органи та системи органів.

Операция длилась более четырех часов, спасали жизнь пациенту восемь врачей. Кол пульсировал в такт сердцу пострадавшего, он застрял на сосудисто-нервном пучке на сонной артерии.

Врачи:

- Люблять глядачі чути, скільки там було міліметрів до серця, скільки до сонної артерії, там нічого не було. Ми забрали то поліно, воно на очах у нас і бухкало.

- Очі бояться, а руки роблять.

- Нічого зверх такого ми не зробили, просто робили свою роботу.

После операции больного положили в обычную палату, но период выздоровления будет долгим, говорят врачи.

Андрей Гаращук, врач-одинатор Черновицкой областной больницы:

- Поліно діаметром 8 см залетіло тупо просто в шию, була і кровотеча, і все. Ну, видно, Боженька для чогось цього чоловіка ще зберігає.

Анатолий благодарит врачей, и планирует сразу после выздоровления вернуться на работу в пилораму.

Комментарии
Имя
Поле обязательное для заполнения
Текст
Поле обязательное для заполнения
Защита
Вы ввели неверный защитный код

Телевидение для всей семьи

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.