Напомнить пароль | Регистрация
воскресенье, 28 апреля 2024
Лучшие детективы мира

Видео Канал "Новости"

На Сумщине разгорелась медицинская война

27 января 2011, 15:34
Дата эфира/события: четверг, 27 января 15:34

Лекарственные войны на Сумщине. Медики Ахтырской районной больницы восстали против руководства заведения: требуют уволить заместителя главного врача, потому что он унижает коллег, нецензурно ругается, и еще, якобы, денег требует.

Владимир Логвиненко, врач-терапевт:

- Для него врач - это не человек, а в отношении медсестер и санитарок - так это страшное дело, понимаете... Они запуганы, они боятся все.

Это медики Ахтырской районной больницы рассказывают о своем начальнике - заместителе главного врача по медицинской части. Претензии к должностному лицу они изложили в специальном обращении.

Владимир Логвиненко, врач-терапевт:

- Гресько Ігор Яремович не користується авторитетом і повагою медичного колективу Охтирської ЦРЛ, не має права займати дану посаду та інші керівні посади.

Медики говорят, уже невмоготу терпеть хамское отношение господина Гресько к коллегам и его безудержное стремление заработать.

Владимир Логвиненко, врач-терапевт:

- "Дебилы". Ну, такое слово я не могу сказать... Допустим, "жирная свинья" - на медсестру, это я слыхал. "Взяточники", "хапуги" - он же у нас разговаривает по-украински. Что там еще? "Говнотерки", да.

Александр Бездрабко, заведующий наркологического отделения Ахтырской районной больницы:

- Молодой доктор пришел к нему подписать бумагу. Начмед спрашивает: "А что же ты не пришел меня с Новым годом поздравить, с Рождеством?" Доктор замешкался, сказал, что не нашел время. "Ну, вот если у тебя будут какие-то проблемы, у меня тоже времени не будет! И мы тебя пустим по кругу!" Что это за заявления такие начмеда?

Павел Кузьменко, врач-травматолог:

- Якщо плануються якісь операції, потрібно ставити до відома його, а потім вже він буде говорити, хто буде оперувати, хто буде давати наркоз. Він взяв усе під свій контроль. Він хотів, щоб з кожної операції йому приносили певні кошти.

Обращение подписали 99-ро медиков из 120-ти работающих в заведении. Врачи теперь беспокоятся, что дело замнут, потому что ходят разговоры о влиятельных покровителях господина Гресько. Например, о бывшем городском голове Ахтырки.

Павел Собина, адвокат:

- Лікарі за моєю допомогою звернулися до Генеральної прокуратури, обласної прокуратури і місцевої прокуратури. Також були звернення вже до міського голови міста Охтирки. Лікарі повідомляють, що за переведення на ту чи іншу посаду він пропонував за певні кошти перевести, що і відбувалося. Може, закінчитися кримінальною справою.

Александр Абакумов, старший помощник Охтырского межрайонного прокурора:

- Буде проведена ретельна перевірка. Які саме порушення будуть підтверджені в процесі перевірки - я не можу сказати. Коли будуть виявлені порушення, прокуратура відреагує так, як це повинно бути в рамках чинного законодавства.

В обращении в прокуратуру медики рассказали и о строительстве, которое финансирует заместитель главного врача. Чиновник возводит себе дом прямо под окнами детского отделения больницы.

Анна Мучник, заведующий детским отделением Ахтырской районной больницы:

- Здесь был сад старый и огород, который мы сажали для детей. Кроме того, дети имели возможность бегать летом, резвиться на свежем воздухе. Здесь были пожарные водоемы, но их выкопали. Это были большие цистерны железнодорожные.

Валентина Устинова, первый заместитель ахтырского городского головы:

- Зараз поки що з цього приводу до депутатів нинішнього скликання жодних подань не було. Для цього потрібні юридичні підстави, а підстави можуть подати тільки після розслідування правоохоронних органів.

Обращение медиков уже рассмотрела рабочая группа, созданная внутри самой больницы. Факты некорректного отношения к персоналу подтвердились. Но, по словам главного врача, они не являются поводом для увольнения заместителя. Людей лечат - значит, работа идет нормально.

Юрий Дульский, руководитель Ахтырской районной больницы:

- При грубых нарушениях я, как главный врач, за этику могу только вынести догану. У меня претензий по работе к нему нет, как начмед он с работой справляется.

Выговора господин Гресько пока не получил - чиновник на больничном. Нам удалось пообщаться с ним по телефону.

Игорь Гресько, заместитель руководителя Ахтырской районной больницы (по телефону):

- Крім слів, що я когось там унижав, оскорбляв… Повірте, я начмед, і я відповідаю за здоров'я пацієнтів: рожениць, дітей, материнську смертність. Я заставляв людей працювати, я вимагав від них роботи. І, повірте, я Вам кажу прямо. До мене з тих, хто зараз бігає у ініціативній групі, приходили і пред'являли претензії, що я їм не даю заробляти гроші.

За строительство господин Гресько говорит: землю с детскими огородами выделяли не ему. Участок, говорит, купил. Да и то, после 18-ти лет жизни в общежитии.

Игорь Гресько, заместитель руководителя Ахтырской районной больницы, телефону:

- А скажіть, будь ласка, лікар-хірург вищої категорії повинен жити в гуртожитку все життя і вмерти в гуртожитку? Хата. Ви були, бачили. Що це, вілла? Там 70 квадратних метрів жилої площі, 70! Це мінімальна, розумієте?

Оставлять пост по собственному желанию заместитель главного врача не собирается. Поэтому война с собственным коллективом продолжается.

Комментарии
Имя
Поле обязательное для заполнения
Текст
Поле обязательное для заполнения
Защита
Вы ввели неверный защитный код
О! Я цього Греська знаю! Зустрічались... Я живу у Києві, проте 11,5 років тому доля занесла до друзів у Охтирку. Там у мене виникла потреба звернутися до лікаря. Цим самим горе-лікарем, з яким мені довелося спілкуватись, и виявився той самий Грисько. Відсутні такі букви, щоб описати його хамську поведінку стосовно мене, приниження та вимагання грошей. Тоді мене настільки обурило таке ставлення лікаря до пацієнта (мене), що я навіть написала статтю і відправила в одну з Охтирських газет. Але, нажаль, редактор газети побоявся опублікувати мою статтю. Редактора можна зрозуміти - я поїхала до Києва, а людині жити в Охтирці, і, не дай Боже, трапиться щось із здоров'ям і доведеться звернутися до лікарів... А від таких безсовісних нелюдів, як Гресько, добра, людяності та співчуття чекати не доводиться. А тим більш, якщо йому дорогу перейти... Шановні працівники каналу, допоможіть мені, будь ласка, зв'язатися за лікарями, які повстали проти цього Греська. А раптом моя стаття 11-тирічної давнини, що збереглася в мене, допоможе їм знайти справедливість?!
Мій e-mail: [email protected]
З повагою, Олена.
Олена 27.01.2011, 20:00 ответить
Вашу елетронну адресу ми надіслали адвокатові ініціативної групи лікарів, щоб вони могли з Вами зв"язатися

Телевидение для всей семьи

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.