Напомнить пароль | Регистрация
воскресенье, 19 мая 2024
Лучшие детективы мира

Видео Канал "Новости"

На Львовщине здание Сколевской школы-интерната находится в аварийном состоянии

12 декабря 2011, 12:59
Дата эфира/события: понедельник, 12 декабря 12:59

На Львовщине в Сколевский школе-интернате с ужасом ждут морозы и снег, потому что в здании, где живут сироты, аварийная крыша, стены в грибке, в комнатах - холодно. А дети, лишенные родительской опеки, пишут письма Святому Николаю с просьбой подарить им карандаши и носки. Воспитатели же мечтают об одном - ремонт старого здания.

Детишки в Сколевский школе-интернате Святого Николая ждут с нетерпением - а вдруг случится чудо, и он принесет им подарки - такие простые и нужные.

Маричка, воспитанница школы-интерната:

- Ручку, фломастер, олівці, олівець простий (Вы только вдумайтесь - они просят простые карандаши!), альбом, тапочки.

Роман, воспитанник школы-интерната:

- Мешти, куртку, шкарпетки в мене нема зимової куртки.

У учителей интерната свои надежды на Николая. Условия проживания ста семидесяти воспитанников далеки от идеальных. До недавнего времени жили вот в этом старинном доме.

Виктория Балицкая, корреспондент:

- У середині минулого століття радянська влада зробили сиротам королівський подарунок - ось цей палац барона Грьоделя. Однак сьогодні ця розкіш дітям не по кишені.

"Королевской" жизни сирот районный бюджет не выдержал. Сказка закончилась три года назад - "из кареты пришлось пересесть в тыкву". Сегодня дети живут в тесных, украшенных плесенью, комнатах корпуса рядом. Директор интерната просит у святого Николая денег на ремонт здания.

Светлана Губишь, руководитель Сколевской общеобразовательной школы-интерната:

- Оцей корпус більше нагадує домашнє приміщення. Може, таким боком воно би нагадувало їм хату, власний будинок. Якщо би можна було поміняти і опалення у цьому корпусі, і зробити ремонт, поміняти двері, вікна.

В районной администрации и сами не раз писали письма с просьбой о ремонте интерната.

Чиновник:

- І в обласну адміністрацію, і в обласну раду, і пропонували галузі освіти.

Никто из руководителей области ни разу на осмелился выполнить миссию Святого Николая - не нашлось достаточно большого мешка.

Юрий Андрушкив, заместитель руководителя Сколевской РГА:

- Я так думаю, на мою думку, 4-5 мільйонів гривень вистачило б, щоб зробити з цього будинку, ну, ляльку.

Пока чиновники рассуждают и считают, сироты ждут новогодние праздники и радуются тому, что им просто есть где жить.

Комментарии
Имя
Поле обязательное для заполнения
Текст
Поле обязательное для заполнения
Защита
Вы ввели неверный защитный код
Цікава історія.. Продивившись цей ролик, я особисто та мої співробітники вирішили зробити подарунок діткам до Новорічних свят, позвонили в будинок -інтернат, для того щоб взнати, що краще відправити для діток, можливо іграшки, фломастери, канцтовари. чи може краще шкарпетки, тапочки, одяг.. І ось що почули у відповідь: Наші дітки забезпечені канцтоварами, іграшками, одягом і шкарпетками. Нам потрібна допомога у ремонті... Журналісти змонтували даний ролик так як хотіли, і цей ролик з відповідями діток, не відповідає дійсності...

Коли я продивлялась цей матеріал, перше що мені захотілось. це купити гору шкарпеток і одягнути у них всіх 160 чи більше вихованців.. А зараз, я просто рада що ті діти одягнуті і не босі..

Але журналістам каналу НТН, і особливо Вікторії Балицькій, хочу сказати наступне: Ваша професія полягає у тому, щоб доносити людям правду, інформувати людей,говорити так як є..В даному випадку ви затронули у людях ті струни, які нікому в дійсності виявилися не потрібними. І коли наступного разу у вашому ролику хтось дійсно потребуватиме допомоги, навряд я, чи інші зголосяться ..Бо той хто обманув один раз, буде робити це постійно. Шкода що висвітлюючи тему про дітей, ви не втримались і погрались на людських емоціях і почуттях.

Телевидение для всей семьи

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.