Напомнить пароль | Регистрация
четверг, 2 мая 2024
Лучшие детективы мира

Видео Канал "Новости"

На Киевщине многодетная мать протестует против изъятия детей

29 сентября 2012, 00:26
Дата эфира/события: суббота, 29 сентября 00:26

Многодетная мать с Киевщины пытается вернуть детей. Полгода назад местная власть забрала у нее трех несовершеннолетних детей. Женщина уверена - малышей отправили в детдом, чтобы ей отомстить.

Многодетная мать Ольга Лысенко в отчаянии. Говорит, злые люди лишили ее самого дорогого.

Ольга Лысенко, жительница с. Острова:

- Я була в Києві на роботі і мені перезвонили, що дітей із школи забрали. Трьох моїх дітей - Марічку, Колю й Іру.

- А хто забирав?

- Службовий виконавець. І як сказали дітям - ваша мати дописалася.

По мнению матери, именно таким образом ей отомстили местные власти. Мол, когда умер муж, пыталась получить помощь, но сельсовет отказал.Тогда начала писать жалобы.

Ольга Лысенко, жительница с. Острова:

- Я закони шукала, ходила до них, добивалася. На кожного члена сім'ї прошу здійснити перевиплату. Доля була цієї заяви, що в мене просто-напросто забрали дітей, зробили мене алкашкою і неадекватною.

Дальше - суд и визиты работников исполнительной службы. Несмотря на многочисленные жалобы и протесты матери, ее малыши теперь в детском доме.

Николай, воспитанник детского дома:

- Голова сільської ради казав, поїхали, бо приїдемо з міліцією і заберем. Потом на другий день ми пішли в школу. Приїхали з Бєлого дому і забрали нас.

- Тобі хотілося їхати з дому?

- Ні. Мені нормально дома.

Почему при живой маме ее детьми занимается государство, "Свідок" узнавал из первых уст. По мнению местных чиновников, в этой истории - ничего личного.

Сергей Диренко, Островский председатель:

- На час відвідування даної сім'ї в будинку були антисанітарні умови. В даній ситуації виконком сільської ради прийшов до рішення про вилучення дітей із сім'ї.

Ирина Бандура, заместитель директора Островской школы:

- Ми просили Ольгу Миколаївну - наведіть, будь ласка, порядок у будинку, щоб діти у нормальних умовах жили. Чому діти не прийшли до школи?

- Тому, що нас мама не відправила.

А вот ольгины односельчане с этим категорически не согласны. Говорят, семью разлучили несправедливо.

Лидия, жительница с. Острова:

- Я  в шоці. За що ж забирать? Забирають у п'яниць, у наркоманів гулящих. Ви що? Вона й робить, нормальна людина. Не п'є, не курить.

Журналисты посетили и дом Лысенко. Живут здесь небогато, но чисто и опрятно.

- Цей шкаф ще при батькові куплявся, а цей шкаф я купляла.

За объяснением"Свідок" обратился к местной райадминистрации. Ольгу Лысенко здесь хорошо знают. Говорят, и женщина не святая, и сельская власть, возможно, перегнула палку.

Людмила Секрет, руководитель службы по делам детей Рокитнянской райгосадминистрации:

- Ми дали мамі термін на виправлення. Це тимчасова міра. І мама протягом року повинна звернутися до суду із заявою про повернення дітей.

Чиновники приглашают мать к диалогу. В ближайший приемный день она должна прийти с заявлением о возвращении детей домой.

Комментарии
Имя
Поле обязательное для заполнения
Текст
Поле обязательное для заполнения
Защита
Вы ввели неверный защитный код
Жах, яка вигадка, цікаво це так всі сюжети напрацьовуються? Ольга Лисенко - так хто ж в селі Острів її не знає, її мало назвати "трасовичкою". Що ж це за мати , яка кидає своїх дітей напризволяще? Ви б краще перевірили чи є , що поїсти в цих дітей, чи є в будинку газ, чим будуть топити зимою. І хотілось би додати куда дивиться наша місцева влада коли маленька її дитина Настуся росте без догляду мами. Перевірили б скільки набрала кредитів Ольга Миколаївна. Жах просто....
Леонід 30.11.2012, 20:41 ответить
Лідія, мешканка с.Острова, вже 8 років не живе в селі Острів. Як телеканал допускає в своїх сюжетах таку відверту брехню? Навіть інтерв'ю в неї брали не в селі. Хоча б привезли її в село, щоб більш правдиво зробити свій ганебний сюжет. А чому не показали Марічку, яка сказала репортеру, що не хоче повертатися в 'охайну' домівку?
Ігор 03.11.2012, 08:43 ответить
"Вона й робить, нормальна людина. Не п'є, не курить", - так, у свій час ця горе-ненька працювала "трасовичкою" (дорожньою повією), одне з діток померло вдома, щойно народившись, бо матінка не захотіли їхати до погологого народжувати, б'є свою матір, завдяки котрій, дякувати Богу, ці діти ще хоть якось були доглянуті .... та про що мова, а вірніше - про кого???? про охайну господиню, яка перед приїздом знімальної групи позичали у кого що могла в хату і ледь не вперше у житті навела там лад??? а знімальній групі треба було зупинитись біля першого в селі "генделика" і у будь-кого запитати: "Хто така ОЛьга Прядчиха (це її сільське прізвисько), що ви можете про неї сказати" - і все! достатньо для того, щоб зробити висновки про цю мамашу, якій діти потрібні тільки через гроші!!!!!!!!! а передача ваша, на жаль, після цього сюжету для багатьох острівців відкрила очі - ваші сюжети- ваші вигадки ..... шкода....

Телевидение для всей семьи

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.