Напомнить пароль | Регистрация
суббота, 20 апреля 2024
Лучшие детективы мира

Видео Канал "Новости"

Скандал вокруг столичного крематория

23 октября 2012, 22:29
Дата эфира/события: вторник, 23 октября 22:29

В центре скандала - Киевский крематорий. Он, оказывается, работает незаконно: уже полгода нет разрешений на выбросы в воздух. Сейчас дело расследует прокуратура.

Марина Борисполец, корреспондент:

- У Київському крематорії дійсно спекотно. Нині прокуратура ретельно перевіряє його. Адже екологи встановили: підприємство довгий час забруднює повітря.

Без разрешений столичная сжигальня работает еще с февраля 2012-го. Тогда их аннулировали за нарушение природоохранного законодательства. Впрочем, это не остановило руководство предприятия.

Сергей Федоренко, киевский природоохранный прокурор:

- Здійснює викиди несанкціоновано в атмосферне повітря. Тим самим забруднює атмосферне повітря шкідливими речовинами, а саме двоокисом сірки, диоксидом азоту та двоокисом вуглецю та іншими шкідливими речовинами. Не було дозволу на гравирню, в якій здійснювалося шліфування гранітних плит, а також пральні та ще інші джерела.

Сейчас природоохранная прокуратура тщательно проверяет предприятие. Уже насчитала убытков, причиненных окружающей среде, на 45 тысяч гривен. И сумма, вероятно, возрастет. Ведь ревизия еще продолжается.

Сергей Федоренко, киевский природоохранный прокурор:

- Буде вирішене питання щодо порушення кримінальної справи за частиною першою статті 241 крим.кодексу України за забруднення атмосферного повітря. Крім того, природоохоронною прокуратурою заявлено позов до господарського суду щодо відшкодування збитків.

В то же время председатель комиссии Киевсовета по вопросам экологической политики Денис Москаль говорит - пока город никак не может влиять на действия руководства крематория.

Денис Москаль, глава постоянной комиссии Киевсовета по вопросам экологической политики:

- Ліміти на викиди надає держуправління екології. Якраз на минулому тижні були прийняті поправки до закону, яким ці повноваження передадуться з держпредставництва міністерства екології до нашого головного управління екології. Тоді ми будемо мати важелі впливу.

На самом же предприятии комментировать ситуацию отказались. Руководства на месте не было, а сотрудники настроены враждебно.

- Постоянно ці зйомки, вони вже нас просто задовбали. Та приїхало телебачення знімать, що ви тут знімаєте, виключайте уже!

Проверять крематорий прокуратура будет до конца месяца. Тогда и обнародуют всю сумму ущерба. Впрочем, пока заседают суды - предприятие работает.

Комментарии
Имя
Поле обязательное для заполнения
Текст
Поле обязательное для заполнения
Защита
Вы ввели неверный защитный код

Телевидение для всей семьи

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.