Напомнить пароль | Регистрация
воскресенье, 6 октября 2024
Лучшие детективы мира

Видео Канал "Новости"

На Киевщине женщина обвиняет правоохранителей в пособничестве насильнику

19 апреля 2013, 00:08
Дата эфира/события: пятница, 19 апреля 00:08

Почти год пытается наказать своего похотливого односельчанина 30-летняя жительница Киевской области. Прошлым летом давний знакомый ее жестоко избил, а затем зверски изнасиловал. Впрочем, нападающего еще даже не задержали.

На день села Елена вышла прогуляться. Неподалеку от магазина тридцатилетняя женщина встретила своего старого знакомого. Присели на скамейке неподалеку от школьного стадиона. Поговорили. Что было дальше - не помнит.

Елена, пострадавшая:

- Тут рядом хлопці сиділи. Чи крики почули, чи шо. Я не знаю. Вони й спасли. Я тільки в больниці прийшла в себе. Голова сильно боліла. Більше я нічого не можу сказать. Не подумала б ніколи. Я ж його знала з дєцтва.

Константин Шульга, житель с. Великая Снетинка:

- Побачили, що Олександр весь у крові, і вона тоже лежить непритомна, теж вся в крові. На ній все порване, він над нею познущався. Усі полові органи були в неї пошкоджені. Він її ударив пляшкою по голові і вона відключилася.

Разбушевавшегося Александра с женщины едва стащили - мужчина сопротивлялся и требовал еще любовных утех. Потом приехали милиция и скорая. Правоохранители сразу же начали уголовное производство по статье "изнасилование". Однако обидчика даже не задержали, а следствие затянулось почти на год. Говорят, у мужчины в районе влиятельный родственник.

Елена, пострадавшая:

- В лютому я його бачила в еліктрічкі мельком, і десь в березні бачила на остановкі в Фастові на автобусній. І всьо.

- А він не вибачився?

- Ні. Наче мене й не бачив. Власть є, гроші є. А я шо? З матір'ю та дитина. Защити ніякої, абсолютно. Грошей тоже.

Детали криминальной истории пытаемся узнать в невзрачной двухэтажке, что в центре села.

- Телебачення до вас приїхало, питатися за сина вашого. За Сашка.

- Він на роботі. Ето всьо брехня. То вона сама така. Хотіла ето дєло і всьо.

Селяне же на улице не намного разговорчивее.

- Нікого він не насілував. Нічого харошого. Він хороший хлопець.

- А цю історію ви чули?

- Чула, так я ж не знаю. Один так скаже, другой так скаже.

- А як кажуть?

- Та я не буду нічого говорить. Меня никто никогда не насиловал.

- То ваша хата з краю?

- А конешно.

Между тем на защиту пострадавшей стали ее юридически грамотные односельчане. Люди написали коллективное обращение в местную прокуратуру. Ответ пришел сразу. Мол, следствие продолжается, но производство переквалифицировали. На дебош.

Константин Шульга, житель с. Великая Снетинка:

- На сьогоднішній день усі матеріали справи зібрані, свідки усі живі є, покази дали. Тут було чітко - згвалтування. Почему тоді з самого початку не порушили справу по статті хуліганство? Значить, хтось є, хто втрутився. Зацікавлена особа, яка це все переробила. Може, вже й переробили покази свідків і все остальне?

Григорий Лопатин, юрист:

- Треба розуміти, що згвалтування - це не хуліганські дії. Це чітко умисні дії, направлені на згвалтування певної особи. І відповідно, склади злочину зовсім інші. У звалтуванні склади злочину - статтева недоторканіть дівчини. А в хуліганстві - порушення громадського порядку.

За разъяснениями в этом деле журналисты Свидетеля уже обратились в Киевскую областную прокуратуру. Там обещали разобраться и дать ответ в ближайшее время.

Комментарии
Имя
Поле обязательное для заполнения
Текст
Поле обязательное для заполнения
Защита
Вы ввели неверный защитный код

Телевидение для всей семьи

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.