Напомнить пароль | Регистрация
воскресенье, 19 мая 2024
Лучшие детективы мира

Видео Канал "Новости"

В Луцке хоронили погибших патриотов

27 мая 2014, 22:44
Дата эфира/события: вторник, 27 мая 22:44

На Волыни прощались с солдатами, погибшими во время антитеррористической операции на Востоке. Траурная процессия в центре Луцка собрала несколько тысяч людей.

Необъявленная война на Востоке убила десять волынских бойцов. С четырьмя прощались в Луцке. Владимиру Прокопчуку было 23. Прошло всего два года, как парень вернулся со службы. Через несколько месяцев должен был жениться.

Ирина Нечай, знакомая погибшего:

- Останній раз його дівчина говорила з ним о 3-й ночі, перед тим, як розстрілювали, казали, що все нормально, він казав, що хоче спати, вже 3 години. Він сказав, що зараз автомат віддаю своєму напарнику і йду спати - там палатки були в 20-ти метрах від дороги. Він був завжди життєрадісна дуже людина, був патріотом, він хотів дуже в армію піти, казав: я піду, відслужу, все буде добре.

Ирина Мосийчук, знакомая погибшего:

- Це дуже-дуже важка втрата для всіх, і дав би Бог, щоб більше нікого не забирали з синів в матерів, і щоб більше ніколи не лилися такі сльози, як сьогодні.

Родные мобилизованных на Восток говорят - волынские солдаты не обучены и не снабжены. К войне они просто не готовы. Именно поэтому уже неделю просят от Минобороны вернуть мужей и сыновей домой.

Владимир Скоростецкий, офицер регионального Медиацентра Минобороны Украины:

- Військовослужбовці 51-ї механізованої бригади, а саме 3-го батальйону, який найбільше постраждав під час АТО і поніс найбільше втрат, будуть відведені з території Донецької області. Решта підрозділів буде відведена для перенавчань на один з військових полігонів ЗСУ на півдні України.

Организовали захоронение луцких солдат местные власти. На главной площади города состоялась панихида.

Григорий Пустовит, Председатель Волынской ОГА:

- Відповідь за смерть наших волинян, наших земляків обов'язково буде. І ця відповідь уже є - 31 солдат з 3-го батальйону, який сьогодні відводиться з поля бою для переформатування, 31 військовослужбовець заявив: ми не підемо, ми залишаємося.

Даже мужчины не сдерживали слез. В последний путь бойцов провожали под крики: Герои не умирают!

Комментарии
Имя
Поле обязательное для заполнения
Текст
Поле обязательное для заполнения
Защита
Вы ввели неверный защитный код
почему опять вопли
вик 12.12.2014, 19:06 ответить
почему такие крики
випок 12.12.2014, 19:06 ответить

Телевидение для всей семьи

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.