Напомнить пароль | Регистрация
четверг, 25 апреля 2024
Лучшие детективы мира

Видео Канал "Новости"

Активисты наблюдали за выборами председателя ВАС

11 июня 2014, 00:08
Дата эфира/события: среда, 11 июня 00:08

В высшем административном суде вновь избирали нового председателя. Об этом общественные активисты и представители Майдана узнали случайно, хотя им обещали сообщать о каждых выборах. Голосовать представителям Фемиды пришлось под бдительным оком.

Примерно в десять утра активисты Майдана и общественности собрались под стенами высшего административного суда. Людей пришло немного, однако требования у всех одни.

Николай Бондар, атаман украинского козацкого войска:

- Ми тут збиралися вже неодноразово, у нас були вимоги, якщо відбуваються якісь вибори - вони мали бути анонсуватися. Є пару кандидатів, які нас не влаштовують категорично, ми не називаєм конкретної людини, яку б хотіли бачити, ніяких Сидорових або Петрових, наприклад, але ми знаємо тих, хто не мав бути у цій будівлі.

Несколько общественных активистов во главе с председателем люстрационного комитета Украины Егором Соболевым на заседание попали. Судьи неожиданных гостей встретили спокойно.

Екатерина Леонтович, и.о. председателя Высшего административного суда Украины:

- Я сьогодні дуже вдячна громадськості, вона не заважає нам працювати, все спокійно, я думаю, що сьогодні оберемо голову, тиску немає ніякого.

Семьдесят шесть служителей Фемиды готовы избирать нового руководителя. Кандидатов - четверо.

Екатерина Леонтович, и.о. председателя Высшего административного суда Украины:

- Це Кобилянський Микола, Михайло Смокович й Нечитайло, і я - Леонтович Катерина.

Перед волеизъявлением главе люстрационного комитета дают минуту - обратиться к судьям. Соболев напоминает: избрание нового главы высшего админсуда из команды экс-гаранта может быть ошибкой.

Егор Соболев, председатель люстрационного комитета Украины:

- Голосування за судову систему часів Віктора Януковича є неприйнятним, це виклик суспільству, це плювок на саму ідею відновлення довіри до суддів, тому ми просимо вас врахувати це і не лише це, і проголосувати й обрати собі голову, який буде гідно представляти ваш суд.

Но одного тура голосования не хватило. Во второй попали Александр Нечитайло и Николай Кобылянский. Именно второго называют человеком бывшего президента. После четырех часов волеизъявления наконец обнародовали результаты. Десяток бюллетеней - испорчены. А Кобылянского поддерживает тридцать четверо судей. Однако этого недостаточно для победы.

Егор Соболев, председатель люстрационного комитета Украины:

- Добре, що в суді проходять вибори, добре, що не обрали головою пана Кобилянскього, людину із зондеркоманди Януковича! Але дуже дивно, що досі такі кандидати є, й вони набирають половину голосів суддів.

Татьяна Козаченко, член рабочей группы по вопросам люстрации:

- Он представлял прездинета в высшей совете юстиции, это квота президента, это квота Януковича. При первом голосовании он набрал меньше голосов, чем его оппоненты, при втором втором голосовании было испорчено много бюллетеней, 10 штук, разница в 2 голоса, поэтому есть основание, что это спланированная акция.

Председатель люстрационного комитета уверен: чтобы усовершенствовать судебную систему, надо заменить 8500 судей по всей стране. И уже в эту пятницу Соболев предложит новоизбранному президенту такой закон. Следующее заседание по назначению главы высшего админсуда служители Фемиды запланировали на понедельник.

Комментарии
Имя
Поле обязательное для заполнения
Текст
Поле обязательное для заполнения
Защита
Вы ввели неверный защитный код
Суддя Заїка Микола Миколайович - кандидат для люстрації.
Повернути довіру до судової влади практично неможливо і до тих пір, поки в судовій системі залишатимуться особи, компрометуючі її абсолютно, повністю і всебічно, які своїми діями фактично повстали проти Конституції і законів України, а, отже - і проти власного народу.
Так, суддя ЗАЇКА МИКОЛА МИКОЛАЙОВИЧ з Вищого адміністративного суду України, який при розгляді касаційних скарг про перерахунок пенсій - систематично умисно та грубо порушує Конституцію і закони України. Він як ставленик і вірний службист колишньої влади Януковича-Азарова, одноосібно, причому юридично безграмотно, як за шаблоном, штампує свої ухвали про відмову у відкритті касаційного провадження, тим самим позбавляє, найбільш незахищені, найбідніші верстви населення України - пенсіонерів - самого елементарного - допуску до правосуддя! Строчить свої ухвали суддя ЗАЇКА М.М., немов під копірку, які абсолютно ні чим не обгрунтовує, при цьому - завжди посилається на одну й ту ж статтю (п. 5 ч. 5 ст. 214 КАС України - тобто, за його думку, скарга нібито не обгрунтована і для відкриття касаційного провадження у справі у нього немає підстав ...) ... Тільки прізвища та дати в Ухвалами ЗАЇКИ М.М. різні! Ось таке, прямо скажу беззаконня і ставлення до своїх співгромадян! .. Закономірне питання: навіщо нам такий суд і такий суддя як ЗАЇКА М.М., який своїми діями явно підриває авторитет судової влади в Україні, знищує віру в торжество закону і справедливість? ! Поза всяким сумнівом, нам необхідно терміново позбуватися таких суддів як Заїка, а саме - звільняти їх за порушення присяги! .. І не тільки звільняти! .. А і залучати ... по всій строгості! .. Адже Україна прагне в ЄС і з повною надією на те, що нас туди приймуть, тільки без таких суддів як Заїка М.М.! Інакше й бути не повинно! Адже принижені таким ставленням так званого правосуддя пенсіонери будуть змушені шукати закону і правди вже в Європейському Суді з прав людини. Тому що у судді ЗАЇКИ М.М. до закону і правди достукатися практично неможливо! Ось Вам наочний приклад кандидата на публічну люстрацію!
Роман 02.07.2014, 23:06 ответить
Подивіться скільки бабла суддя Заїка, натирив. Тому і ляпає незаконні рішення! Ситий голодному, нє товаріщь!Його не звільняти, його садити треба!

Телевидение для всей семьи

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.