Напомнить пароль | Регистрация
среда, 24 апреля 2024
Лучшие детективы мира

Видео Канал "Новости"

В Дубно пытаются осудить невиновного

24 ноября 2014, 23:20
Дата эфира/события: понедельник, 24 ноября 23:20

Почти неделю в коме. 19-летний юноша сильно пострадал во время драки на Ровенщине. Парень упал и ударился головой об асфальт. Пока медики боролись за жизнь парня, милиция выясняла, кто его покалечил. Виновным, по ее версии, является охранник кафе. Впрочем, родители подозреваемого утверждают: сын не причастен. А свидетелей, которые бы могли объективно описать ситуацию, никто не допрашивает.

Ночью 2 ноября в схватке между посетителями кафе в городе Дубно участвовало почти три десятка парней. Свидетели говорят: охранник Игорь к толпе подошел, когда юноша уже был на земле.

Алина Ипатова, свидетель:

- Бійка відбувалась приблизно у цьому місці. На мою думку, Ігор не встиг би дійти. Там толпа була, і він би не встиг пройти через ту саму толпу.

Несмотря на это, уже на рассвете в дом охранника кафе постучали сотрудники милиции, забрали в участок. Допрашивали до восьми утра, а через неделю заявили: парень - подозреваемый. Его задержали.

Ирина Костур, мама подозреваемого:

- З сторони потерпілого є свідки, які дійсно бачили, що він це зробив, а наші свідки не приймаються, з нашої сторони.

Родные подозреваемого разыскали людей, которые утверждают - Игорь к преступлению не причастен.

Тамара Дзямко, свидетель:

- Він був у самому кінці толпи, тобто всередину пробитися він ніяк не міг, тобто я можу сказати впевнено, що він не бив. Тому що я була біля нього.

Но на свидетелей кто-то давит, чтобы они молчали, утверждает адвокат арестованного. Одной девушке даже угрожали.

Юрий Крамар, адвокат подозреваемого:

- Нами встановлено сімох очевидців. Тільки ми подали клопотання про їх допит, практично на другий день на одного із свідків уже чинився тиск, були погрози вбивством по телефону. З цього приводу ми подали заяву от тільки що в органи внутрішніх справ тут, у Дубно.

Кроме расследования угроз, в милиции начали уголовное производство по факту умышленного нанесения юноше тяжких телесных повреждений.

Юрий Крамар, адвокат подозреваемого:

- Хоча у підозрі моєму підзахисному записано, що удар був нанесений умисно в область обличчя, а черепно-мозкова травма, тобто тяжкі тілесні ушкодження, отримані внаслідок падіння з висоти зросту. Як роз'яснює Пленум Верховного суду України, в даному випадку кваліфікація може бути тільки як необережне заподіяння тяжкого тілесного ушкодження, а за такою кваліфікацією арештувати таку особу, як Костур Ігор Павлович, який раніше не судимий, просто неможливо.

Взяли парня под стражу, говорят правоохранители, потому что он не имеет семьи. Так что мог убежать за границу. А квалификация преступления может быть изменена.

Игорь Гай, первый заместитель руководителя Дубенского ГО милиции:

- Це буде залежати від слідчих дій, від тих доказів, від тих обставин, які будуть встановлені в ході проведення слідчих дій.

Отвергают сотрудники милиции и обвинения в необъективности. Мол, готовы допросить свидетелей и со стороны подозреваемого. Между тем пострадавший юноша сих пор в больнице. Его состояние улучшилось.

Николай Тимощук, заведующий нейрохирургии Ровенской городской больницы:

- При поступленні стан пацієнта оцінювався як вкрай важкий, і при обстеженні в нього виявили ознаки черепно-мозкової травми, забою головного мозку з формуванням внутрішньо-черепної гематоми. На нинішній час стан оцінюється як середньої важкості, пацієнт практично в повній свідомості.  

Комментировать на камеру инцидент пациент отказался. Только рассказал, что события той ночи не помнит. Родители подозреваемого искренне желают выздоровления травмированному, одновременно надеются на объективное расследование. И уже подали апелляцию об отмене ареста сына.

Комментарии
Имя
Поле обязательное для заполнения
Текст
Поле обязательное для заполнения
Защита
Вы ввели неверный защитный код
Пройшло півтора року, суд за судом, а рішення ніякого...
Я вражена тим, що свідки зі сторони потерпілого, не маючи ні каплі жалості, вихованості, дивлячись в очі судді, давати присягу що говоритимуть правду, всежтаки навіть не почервонівши, склали такі казки, що самим режисерам до них братись і братись....
В той час, коли підкуплений слідчий і заступник відділу ГАЙ, уже мали на меті доказати правоту віктора, свідки зі сторони підозрюваного, сиділи по три години в кабінеті слідчого і доказували про непричетність Ігоря до даної ситуації, що дісно являється правдою.
Я стовідсотково дала правдиві свідчення, не дивлячись на тиск зі сторони слідчого, і прямі погрози мені по телефону, про що на наступний день повідомила правоохоронні органи, але так і ніхто навіть не думав братися до розслідування погроз в мою сторону...
Спостерігаючи за компанією Віктора Ковальчука, (потерпілого), в мене склалося про них настільки погане враження, що рахувати їх за адекватних і вихованих людей, я просто не можу. Постійні бійки між собою в нетверезому стані, приниження інших, неодноразові попадання в поле зору правоохоронних органів, І враховуючи все до останньої дрібниці такої "традиції" їхнього життя, Їм на диво завжди вдавалося виходити сухими із води, і не нести за це покарання..
Дуже соромно за таких людей!!!
Що до Ігоря Костура, (підозрюваного), я знаючи його недовго, навіть не будучи з ним в дружніх відносинах, майже взагалі не спілкуючись з ним, знала його як охоронця кафе_бару, часто відвідуючи цей заклад можу сказати наступне!
Поскільки я кожні вихідні, з друзями відпочивала в цьому кафе, постійно бачила його, іноді навіть вдавалося пару хвилин поспілкуватися. Ігор спокійний, вихований, врівноважений, організований, приємний в спілкуванні, дружелюбний... Ніколи не посмів би заподіяти такого лиха комусь, він навіть мухи не обідить, що вже говорити про той жах, який видумали свідки зі сторони потерпілого!
До сьогоднішнього дня, я спілкуюся з ним! І я задоволена його поведінкою, вчинками, тим що після цієї ситуації, він не став таким самим, як компанія Віктора...
Та кожен із нас повинен пам'ятати, що "кидаючи грязь в когось, вона може не долетіти а на руках остатись!
Наступить той день, коли правда випливе, а брехня потоне!
Не люди судять, а Бог, один він справедливо і по заслугам нагородить кожного із нас... Тут взятка, погрози і тд.. не пройде!
Одному Богу відомо скільки сліз пролили рідні Ігоря, скільки молитв було прочитано, скільки ночей було недоспано..
І сьогодні з надією на те, що ця справа набере максимально правдивих обертів і дійсно винних в цьому злочині буде покарано, ми живемо далі!

Телевидение для всей семьи

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.