Напомнить пароль | Регистрация
суббота, 18 мая 2024
Лучшие детективы мира

Видео Канал "Новости"

Степень загрязнения и возможные последствия пожара на нефтебазе

11 июня 2015, 00:54
Дата эфира/события: четверг, 11 июня 00:54

Растения в черных пятнах и пепел во дворах. Какова экологическая ситуация и чего ждать людям от последствий пожара на нефтехранилище в Киевской области?

Александр Храпач, корреспондент:

- Ми знаходимося у Київській області, у селі Путрівці - це приблизно 2 кілометри від осередку масштабної пожежі. Вже третю добу поспіль над будинками селян клубочить густий дим, а в повітрі відчувається присмак горілого.

Крестьяне напуганы соседством с огненной стихией.

Лидия, жительница с. Путровки:

- Як вам дихається?

- Дуже погано, он у дворі все чорне. Стіл у дворі весь чорний. З хати не виходимо. Стіл осьо який.

- Це дощ був чи воно так осідає?

- Так осідає. Осьо, бачте, які ошсьотки літають. Сажа.

- Це звідти принесло вітром?

- Да, оттудова усе таскає сюди.

На огороде ситуация еще хуже.

Александр Храпач, корреспондент:

- Місцеві мешканці жаліються - чорні плями на городині повсюди: і на полуниці, і на моркві, і на картоплі, на квітах і на яблунях.

Местные жители в отчаянии. Что делать - не знают.

Лидия, жительница с. Путровки:

- Я вчора плакала і сьогодні плачу. І серце кров'ю обливається, потому що куди тікать? Куди люди можуть утікать? Щас ну виїдеш, повивозять дітей на місяць, на два, це як другий Чорнобиль.

Направляемся в другое село, дальше от охваченных огнем цистерн.

- У селі Здорівці, за 5 кілометрів від осередку пожежі, ситуація аналогічна - тут все у чорних плямах.

Вера еще не решила, что делать с урожаем.

Вера, жительница с. Здоровка:

- Клубнику не помиєш, по-любому. Хотя би вишню - ще можно. А клубніка, вона ж мягенька, її не помиєш. А картопля? Ну хто його знає, ніхто нічого не говоре, що воно буде.

Экологи успокаивают людей - от пожара на нефтехранилище катастрофических последствий не ожидают.

Владимир Цыба, руководитель департамента экологии и природных ресурсов Киевской областной государственной администрации:

- Ситуація стабільна. Викиди не перевищують норми, хотілося б спростувати ті заяви громадських організацій в Інтернеті, де нагнітається ситуація про перевищення показників. Та заяву від київському міської влади про перевищення. В Києві це більше від загазованості.

А вот ученые говорят - выводы делать еще рано. Только после проведения многочисленных исследований можно будет говорить о степени загрязнения и возможных его последствиях.

Михаил Курик, руководитель отдела Украинского института экологии человека:

- Любе, що горить - має сажу, а сажа - це представляє собою продукти горіння. Найгірше з того: і той же мазут, бензин і органіка - перш задають сполуки бензспірени - це страшенні сполкуи, це онкологія автоматом іде.

Чтобы снизить вредное воздействие продуктов горения, следует соблюдать несложные рекомендации: не пить воду из открытых водоемов, тщательно мыть овощи и фрукты перед едой и чаще делать влажную уборку дома.

Комментарии
Имя
Поле обязательное для заполнения
Текст
Поле обязательное для заполнения
Защита
Вы ввели неверный защитный код

Телевидение для всей семьи

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.