Напомнить пароль | Регистрация
четверг, 25 апреля 2024
Лучшие детективы мира

Видео Канал "Новости"

Скандал в детском лагере на Тернопольщине: вооруженный автоматом инструктор стрелял по школьникам

13 сентября 2016, 13:50
Дата эфира/события: вторник, 13 сентября 13:50

Скандал у дитячому таборі на Тернопільщині! Там озброєний автоматом інструктор стріляв по школярах. Він впровадив невідому досі методику виховання підлітків, що мешкають у зоні бойових дій. Шокуючим способом вишколу дітей уже зацікавилася поліція. А батьки постраждалого хлопчика вимагають суворого покарання для педагога-садиста.

Табір чи концтабір? На Тернопільщину діти учасників АТО та мешанців території бойових дій приїхали на відпочинок, а потрапили в самісіньке пекло.

Вихователь табору змушує дітей робити зарядку. Щоби вони слухали його - направляє на вихованців автомата. Доки школярі присідають, наставник ритмічно стріляє у повітря. А потім... в одного з підлітків.

Хлопчик від болю хапається за сідницю. Але продовжує виконувати вправу. Вчитель наказав дитині 300 разів присісти. Та фізрукові, схоже, цього мало. Пластиковими набоями він удруге, і втретє стріляє у того самого хлопчика. Школяр корчиться від болю та зупиняється. Він не має сил терпіти знущання. А от інші діти покірно виконують усі вказівки вихователя-садиста.

Діти виклали скандальне відео до соціальних мереж. Коли Наталія побачила, що робить вихователь із її сином Данилом, була приголомшена.

Наталія МАТВІЙЧУК, мати постраждалого школяра:

- Когда увидела видео, где моего сына расстреливают с этого травматического оружия... меня очень шокировало это видео. Ну, честно говоря, комок стоял в горле. Мы решили что это нельзя оставить.

А це той самий восьмикласник. Данила примушують присідати та ще й стріляють по дитині страйкбольними кульками. Хлопчик каже, було дуже боляче. Даня розповідає: у таборі обстріли пластмасовими кульками - звична справа. Каже, що наче побував у зоні бойових дій.

Данило МАТВІЙЧУК, постраждалий школяр:

- Сначала он просто орал, а потом брал автомат и начинал стрелть. Кто не упал в того пуля.

А це - організатор дитячого табору, він працює інструктором. Саме він стріляв по вихованцях. Чоловік нічого кримінального у своїх діях не бачить. Пояснює: у такий спосіб загартовував дітей. А зброя - майже іграшкова: страйкбольнй автомат.

Микола МАРКО, інструктор табору:

- Мета, я вам вже сказав, навчити дітей поведінці при обстрілі і при зустрічі в бою з якоюсь незнайомою людиною зі зброєю. Тобто він, єдине що лишалося хлопчику зробити - просто впасти землю.

Окрім того, твердить інструктор, підлітків привчають до суворої дисципліни.

Микола МАРКО, інструктор табору:

- Може призначити покарання. То є присідання або віджимання. Якщо призначає покарнняяке суперечить принципам дитини чи якимось чином чіпляє гідність, чи принижує гідність дитини, дитина могла відмовитися від любого випробування. Чи від любого.

Навіщо її Данилові всі ці навички Наталя не збагне.

Наталія МАТВІЙЧУК, мати постраждалого школяра:

- Наших детей как выживать, как под дулом автомата, я считаю что это было лишним и вообще дети поехали.

Після такого переляку дітям може знадобитися психолог. Адже виховання зі зброєю, навіть іграшковою, може мати наслідки у майбутньому.

ОЛЕНА Рихальська, психотерапевт:

- Это может вполне отразится на поведение этих детей, когда они станут взрослыми в нескольких случаях: либо они станут очень сильными агрессорами, либо они станут очень подавлеными представителями общества.

Нетиповими методами виховання дітей уже зацікавилася поліція.

СЕРГІЙ КРЕТА, речник ГУ Національної поліції у Тернопільській області:

- Як стало зрозуміло з першого пояснення, яке дав нам підозрюваний по телефону, таким чином він намагався виховати дітей. Привчити до дисципліни. Оскільки з його слів діти вночі шуміли, поводили себе некоректно. Він вирішив таким чином зранку, розбудивши їх о шостій ранку, провчити, наказати фізично.

На кадрах добре видно, що дітям дуже холодно, адже температура повітря - не більше 10 градусів. Але наставнику - байдуже. Проти  педагога-тирана вже порушили кримінальне провадження за катування.

Вікторія Балицька, Світлана Федик, Маряна Дупнак, НТН

Комментарии
Имя
Поле обязательное для заполнения
Текст
Поле обязательное для заполнения
Защита
Вы ввели неверный защитный код

Телевидение для всей семьи

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.