Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Прес-центр

Вибрати дату
RSS

Документальний фільм "Крапові берети - еліта спецназу" став лауреатом конкурсу "Золотий Георгій"

8 грудня 2010, 16:21
Документальний фільм "Крапові берети - еліта спецназу" став лауреатом конкурсу "Золотий Георгій"

З 2 по 4 грудня у Києві пройшов 10-й Міжнародний фестиваль фільмів і телерадіопрограм з правової та правоохоронної тематики "Золотий Георгій". Головою журі Міжнародного конкурсу став народний артист України, творець легендарної кінострічки про міліцію "Народжена революцією" – Григорій Кохан.

За 10 років існування конкурс набув популярності у багатьох країнах світу, викликав чималий інтерес серед тих, хто знімає фільми на правоохоронну тематику. Варто відзначити, що сьогодні у європейських країнах проводиться лише два подібні творчі змагання – "Поліцейське кіно" у Франції і "Золотий Георгій" в Україні.

З 300 робіт, на думку журі, були відібрані найкращі. Одним з лауреатів конкурсу став фільм "Крапові берети – еліта спецназу", автором сценарію якого виступила журналіст програми "Агенти впливу", телеканалу НТН, Катерина Куренкова.

Документальний фільм, створений у співпраці з прес-службою внутрішніх військ України при МВС, і за сприяння особисто начальника прес-служби Світлани Павловської, розповідає про відчайдушних спецназівців, хлопців, які мріють і докладають усіх зусиль, аби потрапити до лав еліти спецназу. Їхня мета отримати краповий берет – символ мужності і честі, задля якого їм доведеться пройти низку важких випробувань.

Цілий тиждень знімальна група у складі журналіста і автора сценарію Катерини Куренкової, режисера Володимира Батюніна і оператора Віктора Крипченка провела на військовому полігоні у Нових Петрівцях під Києвом, де проходила здача на "краповий берет".

Стрільба, смуги перешкод, рукопашний бій та інші випробування на міцність, яскраві, живі, непідробні емоції без цензури і прикрас. Патріотичний дух, мужність та сила – усе це можна побачити у фільмі про "крапове братство".

Фільм "Крапові берети – еліта спецназу" отримав статуетку "Золотого Георгія" за найбільш реалістичне втілення образу військовослужбовця на екрані.

В ефірі телеканалу НТН фільм пройшов з високими показниками. Його частка склала 6,9% за аудиторією 18-54 (міста 50тис.+).

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.