Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Прес-центр

Вибрати дату
RSS

Катерина Булатова: Будьте обережні, сьогодні найспекотніший день літа

7 серпня 2012, 13:53
Катерина Булатова: Будьте обережні, сьогодні найспекотніший день літа

Сьогодні в Україні буде найспекотніший день літа. За прогнозами синоптиків стовпчик термометра може піднятися до 42 градусів! Для більшості регіонів це буде рекордна температура за останні 130 років! Тому в черговий раз хочу попросити всіх бути обережними і не ризикувати своїм здоров'ям. Для цього нагадаю прості правила, як уникнути теплового і сонячного удару.

Якщо ви відчули різку слабкість, головний біль, у вас почервоніла шкіра обличчя і тіла, потемніло в очах, пульс почастішав чи став слабким, почалися запаморочення, задишка, нудота або більше того - судоми, галюцинації, втрата свідомості, - значить, справи кепські і активне сонце завдало шкоди вашому організму.

Якщо це трапилося з вами або з кимось із оточуючих, в першу чергу не витрачайте час на паніку, а викликайте лікаря. До його приїзду необхідно спробувати охолодити організм.

Для цього: потерпілий повинен прийняти горизонтальне положення, лежачи на спині в прохолодному місці. Ноги бажано трохи підняти, поклавши під них подушку, ковдру або будь-який інший відповідний предмет. Прикладіть на лоб і під потилицю холодні компреси. Забезпечте приплив свіжого повітря - відкрийте вікна, розстебніть одяг. По можливості обливайте тіло прохолодною (18-20 С) водою.

Якщо ви стали жертвою теплового удару - після надання вам медичної допомоги, необхідно кілька днів провести вдома. Щоб організм зміг відновити всі свої процеси. Нехтувати реабілітацією - ні в якому разі не можна! Це може привести до повторного теплового удару, але вже з гіршими наслідками.

Але навіть від самого агресивного сонця можна себе захистити. У спекотні літні дні намагайтеся не виходити на вулицю без головного убору. Також слід уникати сильних фізичних навантажень. Відмовтеся від шкідливих звичок. Намагайтеся носити легкий просторий одяг з натуральних тканин. Частіше провітрюйте приміщення. Пийте більше води, але не холодної (занадто холодна вода - може тільки нашкодити)! І менше нервуйте. Стрес, як виявилося, тільки сприяє тепловому удару.

Нагадаю - діти і літні люди гірше переносять перегрів. Якщо у перших організм ще не до кінця сформувався і не може на всі 100% впоратися з тепловим ударом, то у літніх людей - він уже ослаблений. 

Ну і найголовніше - не будьте байдужими! Якщо навіть незнайомій вам людині стало погано - не проходьте повз і постарайтеся надати їй допомогу! Подумайте про те, що ця людина комусь так само дорога, як і вам ваші близькі!

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.