Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 19 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Прес-центр

Вибрати дату
RSS

На НТН - прем'єрний показ культового серіалу "Нарко"

15 квітня 2020, 20:44

У понеділок, 20 квітня, о 22:30 НТН почне прем'єрний показ американського серіалу "Нарко" (Netflix). Глядачі побачать чотири сезони легендарної кримінальної драми, заснованої на реальних подіях. Перший і другий сезони "Нарко" оповідають про життя відомого колумбійського наркобарона Пабло Ескобара, якого зіграв бразильський актор Вагнер Моура.


Серіал йтиме на НТН з 20 квітня, у будні о 22:30, одразу по дві серії поспіль, після програми "Свідок".


Про серіал: У 80-х наркомафія в США тільки піднімала голову. Якщо поліцейським і доводилося ловити ділків, то максимум з кілограмом наркотиків. Але все змінилося з появою в Колумбії Пабло Ескобара - нещадного і жадібного наркобарона, який за допомогою зброї розчистив собі дорогу на вершину. Він осів у джунглях поруч з другим за розмірами місті Колумбії - Медельїні. Його люди нагадували армію, а його обороти продажу кокаїну забезпечили йому 80% світового ринку. Мільйони перетворювалися в мільярди доларів, і ось вже американське управління по боротьбі з наркотиками змушене визнати, що зазнає невдачі, фіксуючи, що в країну поставляються тонни і тонни зілля.


Агент з Управління по боротьбі з наркотрафіком Стів Мерфі, який живе в Маямі, спочатку ловив вуличних наркоманів, які бавилися травичкою. Наразі ставки піднялися, і Управління відправляє агента в Колумбію, щоб підібратися до Медельїнського картелю. На місці допомогу Мерфі надає місцевий поліцейський Хав'єр Пенья, у якого є свій оригінальний спосіб вести розслідування: він спить з коханками наркобаронів, щоб витягнути з них інформацію.
Глядачі дізнаються всю історія злету і падіння імперії Ескобара. Проект вирізняє ретельне опрацювання деталей, точне відтворення реальних подій, запекла війна між кланами, а також максимальна відвертість.


Актор Вагнер Моура (Пабло Ескобар):


- Підлітком, я побачив в новинах сюжет про смерть Ескобара: пам'ятаю огрядного чоловіка на даху і вибухи в Боготі. Безсумнівно, грати настільки відому особистість, завдання непросте. Довелося прочитати всі книги, коли-небудь написані про наркобарона, я багато часу провів в кварталі, побудованому Ескобаром для бідних. Там цю людину, не дивлячись ні на що, до сих пір вважають подібним до Робін Гуда.


Актор Педро Паскаль (агент Хав'єр Пенья):


- Для них він король! Для цих людей Ескобар залишиться святим, хоч всі інші і вважають його запеклим мерзотником. Ще з 80-х років у мене залишилися спогади про Ескобара, якого я знаю тільки по новинах і фільмах. Але в серіалі я ніби опинився у вирі подій тих років і на власні очі побачив, як ця людина йшла до свого тріумфу ".

Цікаві факти:


- Ідея серіалу належить Крісу Бранкато, Карло Бернарду і Дугу Міро. Творці "Нарко" провели величезну підготовку перед тим, як розпочати роботу. Так, наприклад, дозвіл на зйомки в Колумбії вони просили у самого президента країни.
Кріс Бранкато: "Хосе і я зустрічалися з Президентом Колумбії Хуаном Мануелем Сантосом. Колумбійцям набридла постійна асоціація з наркобаронами, і міністерство культури було категорично проти зйомок. Але Президент Сантос нас підтримав, він сказав:" Я колишній журналіст, я вірю в свободу слова. я не хочу затикати вам рот, і я хочу створити тут умови для кінобізнесу. Але мені б хотілося, щоб ви зрозуміли: ви тут, спокійно знімаєте і ходите по вулиці, тому що ми перемогли тут наркотрафік. Барони або мертві, або сидять у в'язниці . Сподіваюся, це знайде відображення в шоу "".
- Бразильському акторові Вагнеру Моура, виконуючому роль Ескобара, довелося вивчити іспанську мову, щоб виглядати переконливим в проекті. Адже його рідна мова - португальська. Крім того, акторові довелося набрати 20 кг, щоб бути схожим на мафіозі. Але навіть після цього Моруа на майданчику доводилося носити штучний живіт, щоб досягти подібності з Ескобаром. Після проекту Вагнеру довелося сісти на сувору дієту, щоб повернути форму.
- Брат Пабло Ескобара - Роберто де Хесус Ескобар Гавірія - зажадав  1 мільярд доларів за використання імені Ескобара і самого терміна "Narcos". До речі, Роберто – єдиний, хто вижив серед трьох братів, які займалися наркотрафіком у Колумбії.
- Пабло Ескобар настільки ретельно документував власне життя на фото і відео, тому творці серіалу, які отримали доступ до архівів родини, активно вивчали всі матеріали. Отримані дані були використані при створенні костюмів, при виборі локацій і просто для натхнення під час зйомок.
- Серіал категорично не сподобався синові Пабло Ескобар - Хуану Пабло. З деякими фактами він відверто не погодився, наприклад, з тим, що Ексобар продавав наркотики в Європу. До речі, син Ескобара змінив ім'я на Себастьян Марроко, щоб уникнути асоціацій з сумно відомим прізвищем.

- Перші два епізоди першого сезону зняв бразильський режисер Хосе Паділья, який зняв римейк "Робокопа" і серіал "Елітний загін: Ворог всередині". Ще кілька серій зняв Гільєрмо Наварро, володар "Оскара" за операторську роботу над "Лабіринтом Фавна".


Нарко 1, 2
Жанр: детектив, трилер
Сценаристи: Кріс Бранкато, Карло Бернард, Дуг Міро.
Актори: Вагнер Моура, Рауль Мендес, Бойд Холбрук, Педро Паскаль, Маноло Кардона. Виробництво: Netflix, США

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.