Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Прес-центр

Вибрати дату
RSS

ПРЕМ'ЄРА НА НТН! Вся правда про неаполітанську мафію - в серіалі "Гоморра"

10 вересня 2020, 14:28
ПРЕМ'ЄРА НА НТН! Вся правда про неаполітанську мафію - в серіалі "Гоморра"

У понеділок, 14 вересня, о 22:30 на НТН стартує прем'єрний показ італійського серіалу "Гоморра", знятого за однойменним романом-бестселером Роберто Савіано. Назва обігрує прізвисько неаполітанської мафії, каморри, і відсилає до біблійної історії про Гомору, місто грішників. Деякі вважають, що каморра навіть могутніше більш відомої мафії.
Серіал ітиме на НТН у будні, о 22:30, одразу по дві серії поспіль.
Про серіал:
"Гоморра" - одна з небагатьох картин, яка не ідеалізує "поганих хлопців" і показує всі жахи злочинного світу. Серіал розповідає про переплетення доль двох великих сімей. Це вибухонебезпечна суміш брудних інтриг, зради і жаги влади. У цій реальності складно розрізнити добро і зло, а її цінності підкоряються збоченій логіці інстинкту виживання.
Історія про людські долі, пов'язані з жорстокою і могутньої неаполітанської злочинної організацією "Гоморра». Розповідь про життя мафіозного клану зсередини, побаченої очима 30-річного Чіро, вірного помічника хрещеного батька П'єтро Савастано.
Цікаві факти:
1. Спочатку книгу Савіано - літературну сенсацію, 10 мільйонів екземплярів якої було продано в різних країнах світу, - яскраво екранізував Маттео Гарроне: в 2008 році вийшов фільм "Гоморра», номінований на Золоту пальмову гілку і відзначений Гран-прі Каннського фестивалю.
2. Роман "Гоморра", на основі якого знято серіал, мало не коштував його автору життя.
Про Каморра Савіано знає не з чуток. Він народився і виріс в Неаполі, закінчив факультет філософії, підробляв журналістом, а потім влаштувався асистентом фотографа, який працював на мафіозних весіллях. Його батько, лікар швидкої допомоги, один раз врятував хлопчика, в якого стріляли бійці камори.
"Все що я намагався зробити, це зрозуміти, де починається світ коморри і закінчується світ закону. І в якийсь момент я усвідомив, що часто їх просто не можна розділити», - розповідає автор книги Роберто Савіано.
3. У "Гоморрі" Неаполь показаний справжнім - таким, яким його ніколи не побачить турист. Прекрасне місто, розташоване на схилі Везувію, неподалік від Помпеї і Геркуланума, батьківщина піци - такий Неаполь в уявленні туристів.   У серіалі ж Неаполь - це місто, яке загрузло в корупції і смітті (сміттєва криза не вщухає з 2007 року), а майже третина населення має кримінальне минуле. Правда, нехай і неприваблива, багато в чому грає на руку серіалу, роблячи те, що відбувається на екрані реальніше.
4. Серіал знімався в Італії (Неаполь, Рим, Мілан, Феррара), Іспанії (Барселона) і Франції (Ментона). Велика частина сцен в Неаполі знята в його північному районі Секондільяно.

Серіал "Гоморра", 1 сезон
Режисери: Стефано Солліма, Клаудіо Капелліні, Франческа Коменчіні
Сценарій: Леонардо Фазоло, Giovanni Bianconi, Стефано Бісес
Продюсери: Роберто Аморосо, Марко Кіменц, Маттео Де Лаурентііс
Композитор: Мокаделік
У головних ролях: Марко Д'Амор, Фортунато Серліни, Сальваторе Еспозіто, Фабіо Де Каро, Крістіан Гіросо, Джованнф Буселлі, Карміне Монако, Вінченцо Фабрічін

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.