Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

Швидкісні магістралі біля населених пунктів - найбільш аварійно небезпечні

4 листопада 2010, 12:54

На порозі зима, і в Україні настають ранні сутінки: крізь мряку та туман водії часто не помічають пішоходів. Особливо небезпечні ділянки - швидкісні магістралі.

Водій "ВАЗу" не встиг загальмувати перед пішоходом, який переходив дорогу в селі Авангарді, що поблизу Одеси. Удар об лобове скло - і 40-річного чоловіка відкинуло аж на інший бік траси. Врятувати його не змогли. Це сталося вночі, а зранку даївці їдуть на ще одну аварійно небезпечну ділянку. Навпроти нового торговельного центру люди, які перебігають дорогу, гинуть найчастіше.

Місцева мешканка:

- Страшно, и очень неудобно перелазить через забор каждый день. Я работаю в "Новой линии", и приходится каждый день перелазить через этот забор.

Місцева мешканка:

- Если честно, очень страшно, хотелось бы, чтобы сделали, или хотя бы мостик сделали, пешеходный переход сделали.

Водіїв автобусів, що висаджують пасажирів навпроти супермаркету, не штрафують. Ті зупиняються на "острівці" - на вимогу пасажирів.

Сергій, водій маршрутки:

- Подвержены опасности, перебегают дорогу в таком оживленном месте. Я это прекрасно понимаю, но люди едут на работу и по своим делам, я понимаю, и им нужно здесь выйти, и мне, это моя работа.

Володимир, водій:

- Вот, останавливаемся здесь, люди перелазят через этот бордюр, многие возмущаются, что построили такой магазин - ни пешеходного перехода, ничего.

- Но вы людей предупреждаете, говорите?

- Конечно! А бывает, что люди едут аж до Нерубайского, пересаживаются на следующую маршрутку, потом едут, но пожилые люди, женщины - они не могут через этот бордюр перепрыгнуть.

Шестисмугову Київську трасу розділяє бетонний відбійник. Декому долати його доводиться щодня, тож люди ризикують загинути під колесами постійно. Остання трагедія сталася у вересні, коли вантажівка на смерть збила молоду жінку.

Ігор, пішохід:

- Как мне быть, по воздуху я не перелечу. Мне нужен пешеходный переход, надземный, подземный. Какой-либо.

Та поки віз і досі там. Й інспекторам нічого не залишається, як просто попереджати водіїв про можливу небезпеку.

Ігор Маломуж, заступник керівника управління ДАІ в Одеській області:

- В настоящее время действительно темнеет, с 14 часов начинаются сумерки. Пешеходов на проезжей части видно очень плохо. Просьба водителям не нарушать ПДД, а также пешеходам - переходить проезжую часть только в установленных местах.

Оксана Піднебесна, Влад Величко.
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.