Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Прес-центр

Вибрати дату
RSS

На НТН прем'єра документального проекту «Святитель Іоанн. Повернення додому»

2 липня 2021, 12:01

Революція 1917 року поклала початок російськії еміграції. Кораблі з тисячами біженців прибували до берегів Західної Європи, Китаю, США, Австралії. У різних куточках Землі білих емігрантів об'єднував один чоловік. Духовний лідер еміграції - єпископ Іоанн Шанхайський, виходець зі Східної України. Це він будував храми, створював дитячі притулки, хрестив, вінчав своїх чад.

Часом його називали дивним - він ходив босим, ​​ніколи не спав у ліжку і їв один раз в день. На Філіппінських островах вірили, що «дивний» єпископ мав силу молитви, яка могла зупинити навіть Тайфун. А корінні парижани знали: якщо владика Іоанн прийшов в лікарню до безнадійного пацієнта, то хворий неодмінно видужає. На паризьких, шанхайських і сан-францисских вуличках все частіше його називали святим.

Герої документального проекту «Святитель Іоанн. Повернення додому» живуть в різних країнах: в США, Новій Зеландії, Європі, на Філіппінах. Вони особисто знали архієпископа Іоанна і погодилися розповісти свої історії в ексклюзивному інтерв'ю творчій команді.

«Він дуже любив свою паству, - каже Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. - І завжди йшов на допомогу своїм духовним чадам, завжди! За будь-яких обставин життя. Він стояв за людей перед Богом. Я, будучи в Америці, чув багато історій від тих людей, які були його духовними чадами, знали його. Він був уважний. Він любив і його всі любили. Особливо прості люди мали до нього велику любов, і він допомагав людям в усіх відношеннях».

Також знімальна група записала інтерв'ю з намісником Святогірської лаври - митрополитом Арсенієм. Владика розповів про дитинство майбутнього святого Іоанна Шанхайського і Сан-Франциського - Михайла Максимовича. Він народився недалеко від Святогорської лаври, в маєтку поміщиків Максимовичів. Саме там вчора, 1 липня, встановили пам'ятник святому Іоанну Шанхайському. Таким чином святитель символічно повернувся на свою Батьківщину - в село Адамівку, Донецької області.

Документальний проект «Святитель Іоанн. Повернення додому» був створений з благословення Митрополита Східно-Американського і Нью-Йоркського Іларіона, Предстоятеля РПЦЗ і Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Предстоятеля УПЦ. Прем'єра відбудеться вже сьогодні, 2 липня, о 23:30 на телеканалі НТН.

Документальний проект «Святитель Іоанн. Повернення додому»: автор сценарію Ольга Марікуца, режисер-постановник Костянтин Онищенко.

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.