Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Прес-центр

Вибрати дату
RSS

В «Історіях війни» на НТН – про працівників Чорнобильської АЕС, які майже місяць були в заручниках у російських окупантів

30 травня 2022, 11:25
В «Історіях війни» на НТН – про працівників Чорнобильської АЕС, які майже місяць були в заручниках у російських окупантів

Щопонеділка, щосереди та щоп’ятниці о 19:00 на телеканалі НТН виходить проект «Історії війни». Ведучий Андрій Данілевич продовжує розповідати пронизливі історії людей, життя яких перевернула війна. Через напад Росії на Україну весь світ опинився перед загрозою нової техногенної катастрофи, коли ворожі війська окупували Чорнобильську атомну електростанцію. Цього тижня в новому випуску проекту – історія працівників ЧАЕС, які майже місяць в окупації в надскладних умовах продовжували роботу, щоб не допустити трагедії.

Російські військові захопили Чорнобильську атомну електростанцію в перший же день війни – 24 лютого. понад 60 працівників АЕС стали заручниками окупантів, але попри це продовжували виконувати свої обов’язки. Їхня зміна тривала 600 годин замість належних 12-ти! 9 березня через обстріли станцію було знеструмлено. Без електрики не могли працювати системи безпеки – виникла загроза викиду радіації в навколишнє середовище. Навіть у цих надскладних умовах атомники підтримували роботу ЧАЕС і змогли запобігти новій катастрофі. 20 березня окупанти дозволили провести ротацію персоналу. Серед сорока шести добровольців, які прийшли на зміну, були Володимир Фальшовник та Сергій Маклюк. Чоловіки йшли на роботу, не знаючи, чи повернуться додому… Історія мужності та відданості професії і країні – у понеділок, 30 травня, о 19:00 в «Історіях війни» на НТН.

Також цього тижня в проекті – трагічна історія жителя Сєвєродонецька, який не міг евакуюватися, бо доглядав за хворим татом. Коли росіяни почали бомбардувати місто, у чоловіка вмить не залишилося нічого: дім повністю зруйнували, а батько загинув. Крім того, у програмі – пронизлива історія сліпої бабусі, в будинок якої влучив снаряд: вона дивом вижила, але не одразу зрозуміла, що залишилася без дому… Ще одна розповідь – про пенсіонера з Бучі, якого розстріляли російські солдати, коли він їхав на велосипеді до лікарні, щоб провідати пораненого друга. Вже зараз відомо, що на півночі Київщини загинула щонайменше тисяча людей. Знайдено кілька великих братських могил. Але багато людей ще вважаються зниклими безвісти… Великих непоправних втрат завдала ця кривава та безжальна війна. Ми маємо пам’ятати про кожного, хто віддав своє життя за нашу свободу і спільне майбутнє.

Дивіться «Історії війни» щопонеділка, щосереди та щоп’ятниці о 19:00 на телеканалі НТН. Окрім того, випуски проекту виходять на супутниковому каналі «Інтер+» щопонеділка, щовівторка та щочетверга о 19:30.

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.