Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Прес-центр

Вибрати дату
RSS

На НТН - прем'єрний показ культового серіалу «Гарна дружина»

24 лютого 2023, 16:16

Сюжет серіалу:

Алісія Флоррік (Джуліанна Маргуліс) протягом багатьох років була гарною дружиною своєму чоловікові Пітеру Флорріку (Кріс Нот). Поки Пітер робив кар'єру, стаючи відомим у Чикаго політиком і піднімаючись до рівня прокурора штату, Алісія підтримувала чоловіка, забезпечувала затишок у будинку та виховувала двох дітей: 14-річного Зака ​​(Грем Філіпс) та 13-річну Грейс (Макензі Вега). Однак ідилія закінчилася, коли Пітера звинуватили в корупції. Одночасно вибухнув сексуальний скандал: одруженого політика викрили через іншу жінку. Алісії доводиться пройти через громадське приниження. Все, чим вона дорожила, зникає. Чоловіка, що зрадив її, садять у в'язницю. Визнавши свою невірність, він просить її повірити, що в іншому – в корупції – він невинний, його підставили могутніші сили. Консультант Пітера Елі Голд (Алан Каммінг) намагається переконати Алісію допомогти невірному чоловікові.

Заради своїх дітей Алісія знаходить сили, щоб спробувати навести лад у своєму житті. Вона переїжджає до менш фешенебельного району та знаходить роботу в юридичній компанії, співвласником якої є її колишній однокурсник Вілл Гарднер (Джош Чарльз). Алісія має вищу юридичну освіту, але вона не працювала за спеціальністю останні 14 років. Мало того, що їй треба виховувати дітей, розбиратися з наслідками скандалу, вона ще має проявити себе на роботі, щоб закріпити посаду адвоката. Її конкурентом стає недавній випускник Гарварда, амбітний молодик Керрі Агос (Мет Чукрі). Незважаючи на всі труднощі, Алісія отримує перші справи і вперше після довгої перерви повертається до суду, щоб представляти інтереси своїх клієнтів. Алісії вдається домогтися поваги з боку головного партнера компанії Діани Локхарт (Крістіна Баранскі) і потоваришувати з детективом Каліндою Шарма (Арчі Панджабі). Глибоку симпатію до Алісії починає виявляти Вілл. Але чи стануть його почуття взаємними?

Продюсер Мішель Кінг про серіал «Гарна дружина»:

«Ідея прийшла до нас за півтора роки до початку зйомок. Тоді Америку один за одним потрясли кілька гучних скандалів, в які потрапили Клінтони, Моріси, Спітцер.  Мені здається, цей образ, коли чоловік виправдовується перед людьми, а вірна дружина стоїть поруч, характерний для нашої культури. Нам стало цікаво, про що думають ці дружини. Що цікаво, багато дружин політиків мають з юридичну освіту -  Хілларі Клінтон і Елізабет Едвардс. Тому юристом стала головна героїня. Ми вирішили повернути її на роботу та подивитися, що з цього вийде».

Цікаві факти:

- Після першого ж сезону серіал отримав «Золотий глобус», «Еммі» та приз Гільдії кіноакторів.

- Продюсерами серіалу стали відомі режисери та продюсери, брати Рідлі Скотт та Тоні Скотт, а також Чарльз МакДугалл та Девід Цукер. МакДугалл також став режисером пілотного епізоду. До цього він знімав пілот іншого успішного «жіночого» серіалу – «Відчайдушні домогосподарки».

- За словами продюсерів, сюжет серіалу не ґрунтується на якійсь реальній історії, проте сценаристи вивчали сексуальні скандали за участю політиків Еліота Спітцера, Джона Едвардса та Білла Клінтона.

- У 2009 році Джуліанна Моргуліс отримала за роль Алісії «Золотий глобус», премію Гільдії кіноакторів, премію Асоціації телевізійних критиків та була номінована на «Еммі». У 2010 році серіал був номінований на 9 «Еммі», премію отримала Арчі Панджабі в номінації «Краща актриса другого плану в драматичному серіалі». Сценаристів серіалу було номіновано на премію Гільдії сценаристів у категорії «Кращий новий серіал».

Серіал «Гарна дружина»

Продюсери: Рідлі Скотт, Тоні Скотт, Чарльз МакДугалл, Девід Цукер, Мішель Кінг.

У головних ролях: Джуліанна Маргуліс, Кріс Нот, Арчі Панджабі, Крістіна Баранскі, Джош Чарльз.

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.