Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 14 травня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суди

Вибрати дату
RSS

В Одесі син чиновника може уникнути кримінальної відповідальності за ДТП

18 вересня 2011, 10:37

Безкарність мажорів. В Одесі родичі загиблого хлопця, якого збив син високопосадовця, заявляють: зловмисник уникне покарання. Аварія, в якій одна людина загинула, а іншу - скалічено, сталася два роки тому, та винуватець досі на волі.

Батько Василя Карпенка, що потрапив під колеса білого "Мерседеса", щодня носить квіти на місце загибелі сина. Трагедія сталася два роки тому на 7 станції Великого Фонтану. Коли хлопець разом із дівчиною зупиняв таксі, їх збила машина.

Лариса Гусева, мати постраждалої:

- Когда они уже собирались садиться в машину, появился "Мерседес" S-550. Он сбивает наших детей, берет на капот Наташу и Васю, и с ними же продолжает движение. То есть, он не тормозит. Он звонил папе-депутату, он звонил прокурорам, он звонил в ГАИ не потому, чтобы вызвать ГАИ, потому чтоб приехали какие-то чины.

Мить трагедії зафіксувала камера спостереження. Водій дорогого авта промчав, не зупиняючись, із людьми на капоті й розтрощив ще дві машини. За кермом "Мерседеса" - Дмитро Кравець, син одеського депутата.

Олена Супруненко, старший слідчий ГУ МВС України в Одеській області:

- В ходе следствия были собраны все доказательства, подтверждающие вину водителя "Мерседес" - Кравец. Кравцу было предъявлено обвинение в совершении преступления, предусмотренного ст. 286, части 2 УК Украины. Материалы уголовного дела с обвинительным заключением были направлены в суд.

Та в суді Дмитро Кравець своєї вини не визнав, а пояснив, що ні людей на дорозі, ні таксі не бачив, рухався зі швидкістю 60 км за годину. Після цього на засідання не приходив, поки Верховна Рада не затвердила закону про амністію. Рідні постраждалих вважають: звинувачуваний чинить так навмисно, аби уникнути покарання.

Василь Карпенко, батько загиблого:

- Амнистию получает. Можно ехать дальше, сбивать, следующая будет амнистия. Хоть один бы сын погиб депутата - такого б не было. К сожалению, амнистия сделана эта по заказу, потому что все мажоры, дети депутатов, все резонансные ДТП со смертельными исходами - участвуют там именно сынки.

Родичі постраждалих знайшли документи про сина можновладця. Дмитро Кравець виявився злісним порушником закону, а найголовніше - його вже амністували раніше. Це тоді, коли таким правом засуджений може скористатися лише один раз!

Лариса Гусева, мати постраждалої:

- В городе Киеве он 16 раз он угонял автомобили, 16 уголовных дел. Опять-таки, мошенничество и угон автомобилей в Одессе, за которые он получал наказание, и два раза он был амнистирован.

Батько винуватця аварії, депутат обласної ради Олександр Кравець, коментувати цю інформацію відмовився.

Олександр Кравець, депутат Одеської обласної ради (телефоном):

- Я не готов сегодня это дело комментировать. Я знаю, что это большое горе, и так, в телефонном режиме, я комментировать не намерен.

Дівчина, яка вціліла в тій аварії, каже: понад рік була прикута до ліжка. Через каліцтво стала інвалідом другої групи.

Наталя Гусева, постраждала:

- На данном этапе я чувствую себя не очень хорошо. В принципе, то, что произошло в моей жизни, я не забуду никогда, и это будет идти со мной многие-многие годы, естественно, до конца моей жизни. То есть, мое состояние, здоровье очень многое мне не позволяет, чтобы мне хотелось делать на данный момент.

На 20 вересня призначене чергове слухання у справі Дмитра Кравця. Чи уникне син високопосадовця покарання й цього разу - побачимо.

Оксана Піднебесна, Влад Величко.
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.