Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Свідок

Вибрати дату
RSS

Декомунізація на межі абсурду

10 жовтня 2017, 08:35

Лише за останні два роки в Україні перейменували майже 50 тисяч вулиць, 900 населених пунктів. Серед тих об'єктів, яким хочуть дати нову назву, є й столична дитяча бібліотека імені Валі Котика - хлопчика-героя, який у свої 14 загинув, захищаючи рідну землю від нацистів.

На цьому ж засіданні комісія проголосувала за перейменування ще шести вулиць та трьох скверів у Києві. Вулиця маршала Жукова може стати вулицею Кубанської України.  Кубань - це історичний реґіон Росії на Півночі Кавказу. На думку ініціаторів зміни назви, його несправедливо відірвали від України наприкінці 18-го сторіччя. Не вгодила громадським діячам і польська письменниця Ванда Василевська. Вулицю, що носить її ім'я, пропонують перейменувати на честь Богдана Гаврилишина, українського економіста, що майже півстоліття жив у Канаді та Швейцарії.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.