Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Львові 16-річний підліток зґвалтував 12-річного хлопчика

3 грудня 2008, 19:30
Дата ефіру/події: Середа, 3 грудня 19:30

Мати дванадцятирічного хлопчика імен просить не називати, обличчя – не показувати. Розповідає, того дня її син вийшов близько шістнадцятої години з дому. Його перестрів 16-річний сусід і почав вимагати гроші. Відтак схопив дитину за куртку і потяг до порожнього недобудованого будинку.

Мати постраждалого: «Він намагався втекти, але той догнав його, ще побив. І каже в малого почали труситися ноги від страху, руки. І він його затягнув, будова там таке будинок і фактично нікого нема. Біля стовпа звичайного електричного. Біля стовпа, зняв собі, розщіпив штани, взяв його за шию, каже, і почав нахиляти до своїх органів. Ще й руками відкрив йому рот. Насильно».

Після зґвалтування дитину вирвало. Хлопчик в сльозах повернувся додому. Про наругу над собою розповів спочатку старшому братові, а потім матері. Батьки зателефонували до міліції. Щоб арештувати юного гвалтівника-збоченця, міліції довелося викликати підмогу. Він одчайдушно чинив опір.

Мати постраждалого хлопчика: «Там ще була страшна бійка. Цей малий побив міліціонера, порвав йому куртку».

Нині любитель орального сексу перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. Проти нього порушено кримінальну справу. Жодних подробиць справи міліціянти, в інтересах слідства, не розголошують.

Мар‘яна Мавдрик, керівник кримінальної міліції в справах дітей м. Львова: «На сьогоднішній день йому 16 років він буде притягнутий за даний злочин до кримінальної відповідальності, тому що це передбачає з 16 років. За цей злочин від 3 до 7 років. В першу чергу це йде як розбещення неповнолітніх – до 16 років. І знову ж таки примушування до вступу у статеві зносини неприроднім способом. Це важкий злочин».

Мати постраждалого розповідає, що спочатку ґвалтівник зізнався у скоєному. Однак по тому відмовився від дачі свідчень.

Мати постраждалого хлопчика: «Він спочатку зізнався, як тільки його затримали. Далі батьки взяли адвоката і він стоїть тепер на позиції, що він нічого не знає».

Щоб дитина зґвалтувала дитину – такого у міліційній практиці ще не було. Хоча дитячі злочини на сексуальному ґрунті сьогодні – не дивина. Нещодавно порушили справу по факту дитячого порно. Дві дванадцятирічні дівчини змушували двох дівчаток-шестиліток роздягатися й знімали це на камеру мобільного. Відео погрожували віддати до журналів, якщо пожаліються батькам.

Наталя Катушинська, керівник відділення кримінальної міліції в справах дітей Шевченківського РВ МВС у Львівській області: «Дівчатка знімали малолітніх дівчат – заставляли їх роздягатися в під‘їзді знімати трусики – показувати це все. Казали зніми так, роби так – за це ти отримаєш винагороду – там браслетик на руку, обруч».

Проблеми в сім"ї, вплив однолітків, а найбільше зміст фільмів та програм на телебаченні – причини дитячої злочинності, розповідає дитячий психіатр Алла Сотник. У скривджених на статевому грунті дітей майбутньому можуть бути виникнути серйозні проблеми.

Алла Сотник, дитячий психіатр: «Во-первых, срыв нервной деятельности у того, кого изнасиловали. Могут быть ночные страхи. А потом дальше может перейти в тяжелое психическое заболевание».

Батьки постраждалого хлопчика сподіваються, що згодом він забуде про наругу. Однак самі про злочин забувати не мають наміру – вони відмовилися забрати заяву – на прохання родини та адвоката гвалтівника. Кажуть, за такий злочин потрібно суворо карати.

Вікторія Балицька, Михайло Заярнюк, Львів, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.