Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Під Львовом через безгрошів’я повісився батько 4-х дітей

8 грудня 2008, 19:02
Дата ефіру/події: Понеділок, 8 грудня 19:02

Це вже другий випадок самогубства через фінансову скруту. Три тижні тому у Львові у власній квартирі повісився чоловік, який утратив роботу. Трагедія сталася в неділю у селі Білогорща поблизу Львова. 36-річний чоловік сходив до церкви, а в обідню пору пішов до лісосмуги, що тягнеться вздовж колії, і повісився на дереві.

Його знайшли дітлахи. Слідча група встановила особу самогубці. Ним виявився місцевий мешканець.

Оксана Муратова, помічниця керівника Шевченківського РВ УМВСУ у Львівській області: «Зі слів батька і родичів потерпілого з’ясовано, що можливим приводом до самогубства стало скрутне матеріальне та фінансове становище сім’ї. В сім’ї 4-ро дітей, і це є підставою, будемо так вважати, до скоєння суїцидального вчинку».

Чоловік працював на залізничній станції. Його начальник каже - ніщо не віщувало біди.

Олександр Льовочкін, керівник підприємства, де працював самогубець: «Нє, нє. Все було абсолютно нормально. Таких явних причин, щоб людина скоїла такий вчинок, не було».

Покійному не загрожувало звільнення з роботи. А зарплату, якщо й затримували, то ненадовго, - розповідає керівник.

Загиблий узяв три позики, - каже його співробітник. Точно відомо, що недавно придбав у кредит мобільний телефон за дві з половиною тисячі гривень.

Олександр Льовочкін, керівник підприємства, де працював самогубець: «Три, напевне, він мав кредити. Але всі кредити були такі, що при загальній зарплаті під 3 тисячі гривень в місяць, до фінансової кризи порядка три тисячі зарплата була, жінка має десь там тисячу, вот. Три і тисячу триста в загальному, думаю, не так тягосно для цього. Ну, тут трошки зменшилися зарплати. Но це не дуже серйозно впливає на фінансовий стан людини».

Ті, хто останніми спілкувався з батьком чотирьох дітей, кажуть, напередодні він отримав повідомлення з банку з нагадуванням про кредит. І при цьому чоловік щось говорив про самогубство.

Не варто вдаватися до крайнощів, якщо з якихось причин людина не може сплачувати позику, - запевняє Богдан Лукашик. Правник радить уважно переглянути кредитну угоду, а потім звернутися до банку – де, швидше за все, підуть на компроміс.

Богдан Лукашик, юрист: «Людині, звичайно, треба в першу чергу дійти згоди про можливу реструктуризацію заборгованості. Для мене очевидним є факт, що для банку є більш вигідним втримати кредитора, тобто втримати клієнта, який ще якийсь час буде приносили прибуток, ніж одноразово здійснити стягнення з кредитора».

Це вже друге самогубство на Львівщині від початку економічної кризи. Три тижні тому в столиці Галичини у власній квартирі повісився колишній менеджер будівельної компанії, яка незадовго перед тим збанкрутувала. 32-річний чоловік не зміг знайти роботи й опинився у скрутному становищі.

Вікторія Балицька, Михайло Заярнюк, Львівська обл., НТН

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.