Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 12 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

ДПА попереджає: здати квартиру навіть родичам без сплати відсотків не вийде

11 грудня 2008, 12:33
Дата ефіру/події: Четвер, 11 грудня 12:33

За інформацією податківців, у цьому будинку живе податковий агент - людина, що здає в оренду помешкання або його частину. У цьому випадку господар - громадянин В’єтнаму - виявися несумлінним. Коа працює на речовому ринку. Із бізнесом усе гаразд. Податкову відвідує регулярно. Та узаконив не всі прибутки. Виправдовуватися не наважився.

Розмова з власником: «Поступила информация, что эта квартира сдаётся. - Да, да, я знаю. Уже три месяца. - По закону вы должны подать декларацию и заплатить 15 процентов от доходов».

Підприємець здивувався. Каже, й гадки не мав, що за родичів треба сплачувати податки. Щоправда нашій знімальній групі зізнався - законодавство знає добре. Запевняє, планував усе владнати. Просто не встиг.

Коа, мешканець міста Києва: «Мы однофамильцы. Они мои родственники. - Вы берёте с них деньги? - Да, но 200 гривен. Родственники, но мы должны платить налоги. - Но вы не платили?! - Они жили три месяца. Мы собирались».

Та за інформацією податківців Коа не сплачував відсотків продовж двох років. Попри це його не покарають. Просто змусять дотримуватися законів.

Сергій Аксюков, керівник відділу ДПІ Деснянського району міста Києва: «Штрафа нет. Будет только платёж. Они подадут декларацию. Нужно подсчитать. Это 3600 гривен. Еслибы просто приютили и не получали доход. В законе нет родственник или не родственник. Они получали доход от сдачи квартиры».

У Деснянському районі за десять місяців 2008-го виявили майже шістдесят таких випадків. Загалом у Києві – близько тисячі. Чужоземців небагато. Зазвичай вони пояснюють, що не знають тутешніх законів. Значна ж частина порушників – українці.

Олександр Дем’янчук, Олександр Кругликов, Віталій Савченко, НТН

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.