Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 27 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У столиці затримали заокеанського педофіла. Подробиці

15 грудня 2008, 19:00
Дата ефіру/події: Понеділок, 15 грудня 19:00

Знайти розбещувача неповнолітніх допомогли громадськість та вітчизняні правоохоронці. Нині американця готують до екстрадиції.

Ангера Стефана Брюса, громадянина США, затримали в Києві біля метро «Житомирської». Він жив тут під чужим ім’ям і спокійно викладав англійську в кількох елітних столичних школах. Досвід мав.

На батьківщині, в одному з коледжів Техасу, 29-річний чоловік викладав математику та тренував футбольну команду. Саме там почав задивлятися на дітлахів.

Вадим Матвійчук, старший оперуповноважений УБОЗ м. Києва: «Це було розбещення неповнолітніх, а саме – в непристойних формах. Він розбещував малолітніх хлопчиків - 13, 14, 15 років».

Це були як його учні, так і діти з неблагополучних родин. Його підозрюють щонайменше у чотирьох епізодах розбещення неповнолітніх. Заарештувати на батьківщині не встигли – втік.

Андрій Некрутов, заступник керівника відділу Інтерполу в Україні: «Зазначена особа є об’єктом червоної картки Інтерполу і розшукується з метою арешту та подальшої екстрадиції як особа, яка ухиляється від органів слідства».

Вадим Матвійчук, старший оперуповноважений УБОЗ м. Києва: «Переховувався, саме виїхав через Мексику в Італію, після потрапив в Україну. Чому в Україну – у нас передбачений безвізовий режим, тому він спокійно прибув на територію нашої держави».

В Україні затриманий перебував півроку. Увесь цей час жив без документів. Утім це не завадило влаштуватися у столичні коледжі. Під час арешту він намагався видати себе за британця. Намарно. Правоохоронці перевіряють його причетність до розтління українських дітей або інших злочинів. Проте таких даних поки що немає.

Нині готуються документи на екстрадицію. У США, за законами штату Техас, на нього чекає суворе покарання – 199 років позбавлення волі.

Олена Ткаченко, НТН

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.