Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Міліція охоронятиме багаж в аеропорту Бориспіль

19 грудня 2008, 12:18
Дата ефіру/події: П’ятниця, 19 грудня 12:18

У МВС занепокоїлися збільшенням крадіжок багажу в аеропорту Бориспіль. На тамтешню службу безпеки вирішили не покладатися. Запропонували залучати ще й своїх співробітників. Спільно працюватимуть з 25 грудня. За позитивних результатів, а саме зменшення скарг громадян, так чинитимуть і надалі.

Микола Жукович, керівник ВЗГ ГУ МВСУ в Київській області: «Ввести працівників міліції в багажне відділення, і безпосередньо щоб супроводжували багаж пасажирів від того як приймають і безпосередньо до борту літака, і навпаки. Бо десь на оцьому проміжку речі з багажу зникають, пропадають от таким чином».

Для правоохоронців це нова робота. Вони отримають доступ до святая святих летовища. Фахівці кажуть, багажне відділення непогано годує його працівників. І йдеться не про зарплату - чимало людей перевозять цінні речі. А вони цікавлять зловмисників.

Олег Гарбар, керівник лінійного відділу міліції аеропорту Бориспіль: «З серпня місяця затримано близько 18-ти працівників аеропорту, які на даний час притягуються до відповідальності за крадіжки з багажу. Нещодавно було затримано групу у складі трьох працівників аеропорту - це були вантажники. У скоєнні злочину зізналися, крім того, дають покази відносно інших працівників аеропорту, які допомагали їм скоювати ці крадіжки».

Для Олега Володимировича новий експеримент не означає недовіру до служби безпеки. Каже, факти порушення закону є, але не всі правопорушення скоюють в Україні.

Олег Гарбар, керівник лінійного відділу міліції аеропорту Бориспіль: «Ми володіємо інформацією про те, що злочини пов’язані з крадіжками багажу на території України, а й за її межами найбільш враженими аеропортами Англії, США і деяких країн Європи. Ми зможемо виявляти та фіксувати злочини, які скоювалися на території аеропортів інших країн».

На території аеропорту багато так званих мертвих зон. Відеоспостереження покриває тільки третину території. Решту мають охопити правоохоронці. Говорять, цей стратегічний об’єкт цікавий не тільки доступним багажем.

Олег Гарбар, керівник лінійного відділу міліції аеропорту Бориспіль: «На території державного підприємства є матеріальні цінності. Так нещодавно нами було затримано два автомобілі, які виїжджали з території режимної зони в автомобілі, де знаходилося три тонни керосину, який був викрадений на території аеропорту. За кермом автомобіля сидів діючий працівник авіаційної служби безпеки».

На двох газелях з території аеропорту регулярно вивозили щонайменше три тонни керосину. За даними правоохоронців, крадіжки пального скоювали тривалий час. Припускають, це ще не всі факти.

Олександр Дем’янчук. Аркадій Моос, НТН

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.