Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Мстивий п‘яничка мало не зруйнував багатоповерхівку

12 лютого 2009, 09:39
Дата ефіру/події: Четвер, 12 лютого 09:39

Квартиру номер чотири в одному із жмеринських багатоквартирних будинків на вулиці Радянській завше вважали галасливою.

33-річний господар полюбляв заглядати в пляшку. Відтак, родинні розбірки тут були звичайним явищем. Та цього разу п‘яничка пішов далі. Аби помститися дружині, чоловік відкрутив шланг плити, напустив газу і... запалив сірника.

Вибух був такої сили, що в квартирі вилетіли геть усі двері та вікна, у ванній кімнаті завалилася стіна. Так само без дверей залишилися три сусідні помешкання. Пошкоджені вікна і в сусідньому будинку.

Михайло Ковальчук, мешканець будинку: «Меблі, вікна, п’ятеро дверей. Дивись, повиривало аж туди. П’ятеро дверей. Балкон повністю п’ять метрів лоджія вилетіла. Вікно в спальні, в залі. І в кухні».

Руслан Нечипоренко, мешканець будинку: «В нас на другому поверсі пошкодило тамбурні двері і вирвало замок вхідних дверей в квартиру. Просто, був вибух. Буквально пару хвилин ми опам’ятатися не могли – шо і як і до чого. Крики, галас – люди на вулиці. Пожежники, медична служба, міліція відразу під’їхали. Буквально пару хвилин – всі були на місці. Начали розбирати».

У винуватця події 50% опіків тіла, він в реанімації. Його дружина з маленьким сином знаходилася на той час у сусідів. На щастя, ніхто з мешканців будівлі не постраждав. У пошкоджених квартирах тривають відновлювальні роботи. Витрати на ремонт взяла на себе Жмеринська міськрада.

Віталій Кашубський, перший заступник Жмеринського міського голови: «Це за рахунок міської ради. Тобто, міського бюджету. У нас є спеціальний фонд. Який наповнений у нас. На всякий випадок. І кошти ідуть з цього бюджетного фонду».

Наразі працівники газового господарства проводять перевірку – мають остаточно встановити причину вибуху. Окрім цього ближчим часом газовики перевірять всі багатоповерхівки міста. В першу чергу це стосуватиметься осель самотніх пенсіонерів.

Ігор Філінович, Керівник Жмеринського РВ МНС у Вінницькій області: «Зара газова контора проводить перевірку всіх вентиляційних каналів щоб не було там виявлених тріщин, не було всіх умов щоб призвело до послідуючих наслідків. То єсть вибухів і загорань».

Проти підривника порушено кримінальну справу. Відтак, окрім тривалого лікування на нього очікує ще й покарання – від трьох до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Юлія Шипунова, Валерій Шпак, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.