Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Волинські байкери крали мототехніку заради дівчат

24 березня 2009, 08:35
Дата ефіру/події: Вівторок, 24 березня 08:35

Злочинну діяльність хлопці почали торік. Тоді вони проникли до Ратнівського РЕСу, звідки винесли купу кольорового дроту. Його вистачило не на одну пиятику.

Та «металом» злодії промишляли недовго. Вирішили викрадати скутери й мотоцикли. Щоправда, наїздившись досхочу, техніку підкидали власникам.

Упіймали спритників гарячим слідом: міліція довела причетність парубків до трьох «транспортних» злочинів, іще й метал пригадала. Та суд призначив юнакам умовний термін покарання. Як виявилося – даремно.

Анатолій Жерж, заступник керівника Ратнівського РВ міліції: «Як нам не прикро, бо думали, що притягнули до кримінальної відповідальності, і з батьками спілкувалися. Думали, це їх і зупинить. Певно, і наше є упущення, бо буквально у 2009-му році знову Ратно охопили крадіжки скутерів, незаконне заволодіння мотоциклами».

Та довести, що це коїли ті самі парубки, заважали рідні. Вони не лише гарантували хлопцям алібі, а й приходили разом із ними на бесіди до райвідділку. Буцімто, запобігти міліційному свавіллю.

Анатолій Жерж, заступник керівника Ратнівського РВ міліції: «Батьки - є батьки. Щоб дитина не скоїла, вони хочуть, щоб дитині було найменше по суду років дали, і він завжди горою стоїть. Вони казали: що ви хочете? У нас діти нормальні. Що ви до нас пристаєте, ви такі-сякі».

Слідство зрушило з місця, коли правоохоронці знайшли схованку парубків. Зникла техніка стояла в порослому верболозом яру.

Ростислав Штик, керівник сектору Ратнівського РВ міліції: «Так як не можна було знайти доказової бази стосовно осіб, що ці скутера крали, вирішено було провести по місцю схову цих скутерів засідки. Хоча лютий місяць, морози, але хлопці чергували по чотири чоловіки у нічний час. Так протягом трьох діб, на третю добу, в дощ, сніг прийшли злодії за своїм майном».

Коли зловмисники зрозуміли, що відповідальності не уникнути – заговорили. Розповіли, де стоїть ще один викрадений транспортний засіб.

Ігор, підозрюваний: «Так просто приїхав, побачив і вирішив закопати, щоб його ніхто не побачив. – Ну, і як далі, той розкоп вже був готовий? - Так, там яма була відкопана. Поставив його, пішов додому, взяв лопату і закопав, і все».

А ось мотоцикл «Мінськ» вкинули до водойми.

Олександр, підозрюваний: «Мене штовхнув мій друг на крадіжку. Він змовив мене, звів. - Яким чином? - Ну, щоб взяти, вкрасти мотоцикла, щоби покататися. Ми пішли з ним, викрали мотоцикла, розібрали на запчастини і втопили. Каюся, знаю, що зробив неправильно». Логіку своїх дій учорашні школярі пояснити не можуть й до сьогодні. Кажуть: єдине, що керувало ними, так це – похизуватися перед дівчатами. Аби потрапити на рандеву до одноліток, крадії техніки ладні були долати до 30-ти кілометрів.

Проти парубків уже порушено кримінальну справу, незабаром суд. Хлопців запроторять за ґрати щонайменше на 5 років.

Олександр Стерничук, Інна Суховерхова, Волинська область, НТН

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
ВИ ВСЯКУ ШВАЛЬ БАЙКЕРАМИ НЕ НАЗИВАЙТЕ,А ТО ЯК БИ ВІДПОВІСТИ ЗА ЦЕ ДОВЕДЕТЬСЯ....
СПІКЕР 20.09.2013, 02:09 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.