Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Львові затримали медиків-хабарників

24 квітня 2009, 09:22
Дата ефіру/події: П’ятниця, 24 квітня 09:22

Від 40 до 60 гривень офіційно коштує медогляд для отримання водійських прав в одній з поліклінік Львова. Однак, деякі лікарі не змирилися з тим, що гроші йдуть не до їхніх кишень. А тому, окрім квитанції про оплату, вимагали у майбутніх водіїв ще й конвертика з готівкою.

Денис Харчук, речник ГУ МВС у Львівській області: «В них була налагоджена система отримання хабарів за довідки. Це десь від 70 до 100 гривень. Це все збиралося, а потім це все ділилося… Це отоляринголог, невропатолог, хірург, терапевт і ще одна особа з лабораторії».

На лікарів-здирців міліції поскаржилися пацієнти. Цілий місяць оперативники стежили за медиками. Зрештою правоохоронець під виглядом пацієнта дав медикам позначені гроші. І за мить хапуг затримали. Керівник поліклініки запевняє: не знав про бізнес підлеглих.

Ігор Білавка, керівник поліклініки: «Я не можу стверджувати, чи мав місце факт чи не мав. Я не можу сидіти з кожним лікарем в кабінеті».

Підозрювали у хабарництві і головного лікаря. Але оперативникам забракло доказів.

Ігор Білавка, керівник поліклініки: «Я був здивований інцидентом, тому що прийшли до мене в кабінет, показали свої посвідчення, а потім давай гроші і так дальше. Я відповідно відмовився, тому що не було ніякого рішення суду. Ну, добре, я покажу гроші, які я маю при собі. Вони почали дивитися. Перш ніж показувати це понятим, треба показати їм, як то виглядає. Відповідно вони забрали тих понятих і на тому все закінчилося».

Хабарників затримали міліціянти, однак згодом відпустив суд. З них взяли підписку про невиїзд, і доки триває розслідування, медики прийматимуть пацієнтів.

Вікторія Балицька, Михайло Заярнюк, Львів, НТН

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.