Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 13 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Погралися: діти спалили 20 сараїв і тополиний гай!

17 червня 2009, 11:23
Дата ефіру/події: Середа, 17 червня 11:23

Пожежа на вулиці Кірова спалахнула близько третьої дня. 6-річна Ліана потай від батьків винесла коробку сірників і віддала її своїм друзям - 7-річному Сашкові та 8-річому Андрію. Всі разом пішли в сарай і почали гратися.

Ліана: «Костер на земле был? - Да. - А рядом сухие ветки были. - Да. - И потом оно загорелось все? – Да. - И вы убежали и ничего не сказали взрослым? – Да».

Андрій: «Саша попросил, чтобы вынесла спички. Потом пошли туда, там ведерко было. Я говорю: не надо. Они: ничего, затушим».

Вогонь, який діти розвели в сараї, швидко перекинувся на інші, далі на дерева та житлові будинки. Не в змозі загасити вогонь самостійно, місцеві викликали рятувальників, які три години поспіль боролися із займанням.

Костянтин Мацюрак, заступник керівника ГУ МНС України в Луганській області: «Пожаром было уничтожено сараи на площади 1200 квадратных метров, 23 квартиры, которые находятся в трех многоквартирных домах, на общей площади 624 квадратных метра».

Причини пожежі - необережне поводження дітей із вогнем та грубі порушення протипожежних правил дорослими, що їх зафіксували рятувальники в сараях та помешканнях. Без квартир залишилися 27-м родин. Їх тимчасово розселили по родичах.

Ольга, мешканка с. Садово-Хрустальського: «Все родители по работам – дети сами по себе. Гулять им негде. Был школьный двор, его засыпали мусором. Ничего у нас нет. Нам нужна площадка детская. Или лагерь. Деток у нас много».

Цьогоріч через дитячі пустощі на Луганщині сталося 15 пожеж. Загальні збитки перевищили двісті тисяч гривень. На щастя, обійшлося без летальних випадків.

Євген Соломін, Микола Рижченко, Луганська область, НТН

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.