Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Чергова банківська афера! Банкіри поцупили $50 мільйонів!

6 липня 2009, 14:24
Дата ефіру/події: Понеділок, 6 липня 14:24

Ще на початку кризи кілька потужних банків опинилися на межі банкрутства. Керівництво одного з них вирішило рятувати не фінустанову, а своє майбутнє. Кмітливці провернули оборудки, в результаті яких банк спорожнів на п’ятдесят мільйонів доларів. І це ще не все, кажуть податківці.

Олександр Паламарчук, керівник відділення податкової міліції м. Києва: «Сейчас сотрудники отделения документируют ещё ряд подобных фактов, общая сумма, по нашим, подсчётам там намного больше чем 50 млн. Было установлено факт открытия на ряд предприятий города Киева кредитных линий. Руководители банка в нарушение условий контракта и злоупотребляя служебным положением не ставили в известность руководство и перечислила не уведомляя их деньги 50 млн. долларов не на счета предприятий, а на свой внутренний счёт».

Крім цього зухвальці нарахували позичальникам відсотки за користування неіснуючими кредитами. Сума сягнула двох мільйонів доларів.

Кирило Нечипорук, керівник головного відділу податкової міліції м. Києва: «Сама по себе схема она не простая и создана была не одним лицом и не одним из специалистов, которые разбираются в налоговом законодательстве, юридическом само собой в международном праве, потому что деньги были перечислены за рубеж в оффшорные компании и скорее всего были там обналичены».

Разом з грошима знайшли прихисток за бугром й п’ятеро головних підозрюваних. Податківці сподіваюся, що закордонні колеги допоможуть повернути утікачів на батьківщину. Гроші також планують знайти.

Кирило Нечипорук: «Мы следим за деньгами. По нашей информации эти деньги были из-за рубежа давно возвращены сюда и были распределены на всевозможные компании, была куплена движимость».

За словами податківців, у Києві 86 банків і в кожному з них вони виявляли порушення, що підпадають під кримінальну або адміністративну відповідальність.

Олександр Дем’янчук, Аркадій Моос, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.