Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 21 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Працівників криворізького пологового будинку наживалися на немовлятах

10 серпня 2009, 10:44
Дата ефіру/події: Понеділок, 10 серпня 10:44

Проти працівників Криворізького пологового будинку № 1 порушено кілька кримінальних справ. Медиків звинувачують у зловживанні службовим становищем та підробках, що призвели до тяжких наслідків. За смертністю цей пологовий будинок - перший.

Вікторія вагітна вдруге. Про попередні пологи згадує з жахом. Почалися вони передчасно, малюк мав народитися семимісячним. Коли породіллю привезли до пологового будинку, лікарі сказали, недоношеній дитині треба допомогти дихати. Аби легені немовляти відкрилися, треба вколоти препарат «Куросурф». Правда, коштує диво-ампула понад 3 тисячі гривень. Мама Вікторії потрібну суму знайшла.

Вікторія, постраждала: «Приехала и купила этот препарат. Сказали, что препарат вкололи, показали нам пустую ампулку. А на пятые сутки, к сожалению, малыш умер и уже при вскрытии, когда мы ходили, узнавали причину, то сказали – нераскрытые легкие».

У піні Лідії схожа історія. Рік тому вона поховала онука. Дитина померла через кілька днів після народження, хоча батьки також придбали необхідний препарат.

Лідія Григорівна, постраждала: «Сказали, что виновен маленький. Чтоб легкие хорошо работали, надо было только это лекарство. Ампула стоила 3850 гривен, дочка сама в руки давала врачу деньги».

А от Людмила від коштовного медикаменту змушена була відмовитися, бо не мала такої суми.

Людмила, постраждала: «Я ей сказала, что у меня нет таких денег, а она сказала, что нужно написать отказ от препарата. Она предупредила, что это угрожает жизни ребёнка, что ребёнок может не выжить».

Лікарі знали, що шансів у немовляти мало. Але свідомо не вкололи препарат. Однак, незважаючи на все, донька Людмили таки вижила. А потім жінка дізналася, що дорогий препарат мали колоти недоношеному немовляті абсолютно безкоштовно. Адже на нього закладені гроші в бюджеті.

Валерій Прихожанин, прокурор Центрально-Міського району міста Кривого Рогу: «На цей час триває перевірка. Ми скоро встановимо чи це був той препарат, який за бюджетні кошти, або це був інший препарат, а препарати бюджетні незаконно списувалися працівниками. Саме ці всі питання буде з’ясовано».

Окрім того, навіть мами, які купували бюджетний препарат, не бачили, як його вводять, а згодом їхні діти вмирали. Слідчі припускають, що наслідком не введення препарату і були смерті немовлят. Лише торік 15-ро померли в будинку від нерозкриття легенів. //Марина Борисполець, Артур Терещенко, Дніпропетровська область, НТН

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.